Musorujsag
Élő Eredmények

Jön az okosütő a teniszben

mti
Mini elektronikus érzékelő teszi "okossá" a teniszütőt: a játékosok az ütőre szerelt műszerrel elemezhetik játék közben az ütéseiket - adott hírt a Sony új fejlesztéséről.

Az apró, csupán 8 grammos elektronikus eszközt az ütő nyelének végére erősítik. A műszer a labda és az ütő találkozásakor fellépő hatást érzékeli, a mért adatokat pedig vezeték nélküli kapcsolaton (bluetooth-on) keresztül egy okostelefon-alkalmazásnak küldi el.

 

Az érzékelőhöz fejlesztett alkalmazáson lehet az adatokat grafikonokba rendezve leolvasni. Az ütőről készült hőtérkép megmutatja az ütések helyét, a statisztikából megtudható a labda és az ütések ereje, sebessége, valamint az ütések típusa is. Nem minden ütőre lehet felszerelni, csak a japán Yonex hat modelljére. Az ütő végéből kidomborodó gumifelület megnyomásával lehet működésbe hozni a két kapcsolót, egyik elindítja és leállítja a műszert, másik a vezeték nélküli kapcsolatot aktiválja.

A műszert egyelőre csak Japánban lehet kapni május végétől, ára 18 ezer jen (38 ezer forint) lesz, a hozzá kapcsolódó alkalmazást ingyen lehet majd letölteni mind iPhone-ra, mind androidos készülékekre – hangzott el a sajtótájékoztatón.

További tartalmak