Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone éjszakai futamot rendezne Szocsiban

Times
Brit lapértesülések szerint Bernie Ecclestone szeretné elérni, hogy a Forma–1-es versenynaptárban idén debütáló Orosz Nagydíj éjszakai futamot rendezzen.
Az Olimpiai Park Szocsiban (Fotó: MTI/EPA/Tatyjana Zsenkovics) Az Olimpiai Park Szocsiban (Fotó: MTI/EPA/Tatyjana Zsenkovics)

2014-ben minden korábbinál több villanyfényes versenyt tartanak a világbajnokságban. A 2008-ban az F1 történetének első villanyfényes versenyének otthont adó Szingapúri Nagydíj, valamint a késő délután rajtoló, de éjszakában véget érő Abu-dzabi Nagydíj után idén a fennállása 10. évfordulóját ünneplő Bahreini Nagydíjat is mesterséges fény mellett rendezik.

És ha Bernie Ecclestone-on múlik, ezen szám hamarosan tovább nőhet. Miközben az idén először a naptárba kerülő Orosz Nagydíj az eredeti tervek szerint hagyományos módon nappali futam lesz, az F1-et irányító brit a Times szerint szívesen venné, ha az oroszok villanyfényes versenynek adnának otthont a vasárnap befejeződött téli olimpia helyszínén, Szocsiban. „Ez nem rossz ötlet, mivel az olimpiai park nappal leginkább egy óriási parkolóra hasonlít, ami nem éppen mutatna jól a képeken” – írja a lap munkatársa, Kevin Eason, utalva arra, hogy az épülő F1-es pálya az olimpiai faluban kanyarog majd.

Ecclestone elismerte, valóban örülne az oroszok villanyfényes versenyének. „Szerintem ez az ötlet tetszene nekik. Este az egyes stadionok színpompás látványt nyújtanak, rengeteg fénnyel, ez fantasztikus háttér lenne a versenyhez. A környék kissé sivár, hogy őszinte legyek, de már rengeteg pénzt költöttek rá, és még sok mindent alakítanak rajta a későbbiekben – vagyis a hely folyamatos változásokon megy keresztül” – fogalmazott Ecclestone.

További tartalmak