Musorujsag
Élő Eredmények

A Wembleyben lesz a botrányos bokszmeccs visszavágója

mti
Május végén a londoni Wembley Stadionban rendezik meg a tavalyi év egyik legvitatottabb profi ökölvívó címmérkőzésének visszavágóját a brit Carl Froch és George Groves között.

Froch (32 győzelem, 2 vereség), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoka tavaly novemberben Manchesterben mérkőzött meg Grovesszal (19 győzelem, 1 vereség), aki vezetett ellene, amikor a kilencedik menetben a mérkőzésvezető Froch egyik sorozásánál közbeugrott és beszüntette a találkozót. A nézők és később a szakértők is indokolatlannak érezték a bíró döntését, ennek ellenére a 36 éves címvédő technikai ko-val győzött.

Carl Froch – fotó: MTI/EPA/Henning Bagger

A visszavágó minden bizonnyal komoly érdeklődésre tart majd számot, a mérkőzésszervezők pedig bíznak abban, hogy a 90 ezres stadiont is meg tudják tölteni május 31-én. „Azt hiszem, erre a meccsre megtelik majd az aréna. Amikor ekkora lehetősége van az embernek arra, hogy ilyen nagyszabású eseményt szervezzen, akkor meg kell ragadnia” – mondta lelkesen Eddie Hearn promóter.

A szervezők számára ugyanakkor nagy feladatot jelenthet, hogy a meccs előtt egy nappal az angol labdarúgó-válogatott vb-felkészülési találkozót vív a Wembleyben Peru ellen. Hearn azonban gyorsan leszögezte, nem jelent majd problémát a két esemény közelsége.

A második világháború vége óta ez lehet a legnagyobb szabású bokszmeccs Angliában, ahol Ricky Hatton 2008-as csatáját nézték meg eddig a legtöbben a helyszínen: akkor a manchesteri stadionban 55 ezren szurkoltak Hattonnak a mexikói Juan Lazcanóval szemben. Az új Wembleyben ez lesz az első bokszmérkőzés, a régiben pedig utoljára Frank Bruno csapott össze az amerikai Oliver McCallal 1995-ben, s szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övét.

További tartalmak