Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp elhagyná a Dortmundot?

MTI
Spanyol sajtóértesülések szerint szinte biztos, hogy a szezon végén távozik posztjáról Gerardo Martino, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek helyére Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund trénere pályázik a legjobb eséllyel.

Az argentin szakember a nyáron vette át a gárda irányítását, jó kezdés után azonban jelenleg rendkívül gyenge formában van az együttes.

A katalánok szerdán az Atlético Madrid otthonában szenvedtek 1-0-ás vereséget, amivel búcsúztak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, majd szombaton a Granada vendégeként is kikaptak, így a Primera Divisónban négypontosra nőtt hátrányuk a listavezető madridiakkal szemben.

Martino első barcelonai szezonjában már öt bajnoki vereségnél tart, ennyit az ezt megelőző két idényben Josep Guardiola, majd Tito Vilanova irányításával összesen nem szenvedett el a gárda. Ráadásul a legutóbb csaknem öt éve fordult elő a csapattal, hogy egymást követő két mérkőzésen nem talált a kapuba.

Jürgen Klopp. EPA/BERND THISSEN

Martino ugyanakkor szerdán kozmetikázhatja szezonját, 21.30 órától ugyanis az ősi rivális Real Madriddal vívja a Barcelona a Spanyol Király Kupa döntőjét.

A Sport című katalán sportnapilap információi szerint a Borussia Dortmunddal az előző szezonban Bajnokok Ligája-döntős Jürgen Klopp a legesélyesebb arra, hogy leüljön a katalánok kispadjára. A 46 éves német tréner 2008 óta irányítja a sárga-feketéket, akikkel 2011-ben és 2012-ben bajnoki címet szerzett.

További tartalmak