Musorujsag
Élő Eredmények

Sorozatban tizedszer lehet kézilabdabajnok a Győr

MTI
Sorozatban tizedszer nyerheti meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, ám legnagyobb hazai riválisa, az FTC is szeretné megszerezni az elsőséget.

A Ringroup MK négyes döntőjére Dabason kerül sor pénteken és szombaton. A trónkövetelő – a 11 kupasikerével az örökrangsort vezető Vasas mögött második – Ferencváros jól ismeri a csarnokot, hiszen korábban a BL-ben és a KEK-ben itt fogadta ellenfeleit.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC szakosztályelnöke az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: először is szeretnének döntőbe jutni, majd ott a tavaly szeptemberi formát hozva legyőzni a címvédőt.

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke azt mondta: nem akarnak a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert a következő három, három és fél hét dönti el, milyen lesz számukra a szezon megítélése. Az ETO az MK négyes döntője után egy héttel a Bajnokok Ligája Final Fourban, majd az NB I fináléjában érdekelt.

Pitz András, a siófokiak, és Tenk Gábor, a veszprémiek képviselője egyformán abban reménykedik, hogy csapatuk a harmadik helyet megszerzi, s így a következő idényben a nemzetközi kupában szerepelhet. A Veszprém tavaly bronzérmes volt.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke megjegyezte: külön örül annak, hogy a bajnoki döntőbe is bekerült Győr és FTC mellett a bajnoki középmezőny (Siófok) és az alsóház (Veszprém) egy-egy csapata is ott lehet a Final Fourban.

„Nagy csatára számítok, hiszen a Magyar Kupa harmadik helye is európai kupaindulási jogot érhet” – tette hozzá.

Az MK négyes döntőre kétnapos jegyek válthatók 3000, 4000 és 5000 forintos áron.
A sajtótájékoztatón ott volt a horvátokkal közös decemberi női Eb kabalaállata, egy rókalány, amelynek a szervezők nemzetközi (angol) nevet keresnek. A névadó játék június 10-ig tart.

A Ringroup női MK négyes döntő programja (Dabas):
péntek:
elődöntők:
Veszprém Barabás-Duna Takarék – FTC-Rail Cargo Hungaria 17.00
Siófok-Galérius Fürdő – Győri Audi ETO KC 19.00
szombat:
a 3. helyért 12.00
döntő 14.00

Az örökranglista:
12-szeres győztes: Vasas
11-szeres: FTC
9-szeres: Győr
5-szörös: Debrecen, Dunaferr
3-szoros: Bp. Spartacus
2-szeres: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
1-szeres: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Építők
Az utóbbi tíz kiírás győztese:
2013: Győr
2012: Győr
2011: Győr
2010: Győr
2009: Győr
2008: Győr
2007: Győr
2006: Győr
2005: Győr
2004: Dunaferr

További tartalmak