Musorujsag
Élő Eredmények

Lampard 13 év idény után távozik a Chelsea-től

mti
Tizenhárom idény után távozik a Chelsea-től Frank Lampard.

A világbajnokságra készülő, 103-szoros válogatott angol középpályás 2001-ben érkezett a városi rivális West Ham Unitedtől a Chelsea-hez, amelyben 209 gólt szerzett, ezzel csúcstartó a londoni klubnál.

Frank Lampard – fotó: MTI/EPA/Gerry Penny

„Bármilyen új kihívás is vár rám, mindig közöttetek leszek és a Chelsea-t a szívemben őrzöm” – üzente közleményben a szurkolóknak. Hozzátette, hogy még illő módon el szeretne búcsúzni a klubtól.

Lampardot, aki június 20-án lesz 36 éves, az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-vel „hozták hírbe”. A Manchester City és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC a nap során korábban David Villának, a spanyolok világ- és Európa-bajnok csatárának három évre szóló szerződtetéséről számolt be. Lampard három Premier League-et, négy FA Kupát és két Ligakupát nyert a Chelsea-vel, amellyel egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a legjobbnak bizonyult.

„Amikor ehhez a nagyszerű klubhoz kerültem, nem gondoltam volna, hogy ennyi mérkőzést lesz szerencsém játszani, és ennyi sikerben osztozhatom” – üzente a futballista, aki megköszönte a korábbi klubelnöknek, Ken Bates-nek, hogy annak idején szerződtette őt, illetve Roman Abramovicsnak, a Chelsea jelenlegi tulajdonosának, hogy megmentette a csapatot és magasabbra juttatta a klubot.

További tartalmak