Musorujsag
Élő Eredmények

Harminc ország versenyzői a pécsi egyetemi birkózó-vb-n

MTI
Harminc ország részvételével rendezik meg kevesebb mint egy hónap múlva Pécsen az egyetemi birkózó-világbajnokságot.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) pénteki közleménye szerint a július 7. és 12. között zajló XI. vb az idei év egyik legrangosabb hazai rendezésű világeseménye, s szervezése három éve folyik. Pénteken a szervezőbizottság a versenynek otthont adó Lauber Dezső Sportcsarnok teljes műszaki ellenőrzését is magában foglaló ülést tartott, és mindent a terveknek megfelelő állapotban talált.

Az szb titkára, Téczely Tamás részletesen tájékoztatta az jelenlévőket a további előkészületekről, így a már javában folyó akkreditációk állásáról, a transzferek és legkülönfélébb logisztikai feladatok előkészületeiről, illetve a még szükséges technikai felszerelések beszerzéséről. A szervezők a versenyzők, delegációk szabadidejének hasznos eltöltésének érdekében kiegészítő kulturális programokat is szerveznek, s amint azt a közleményben írják: ehhez Pécs, „a kultúra városa” nagyszerű lehetőségeket kínál júliusban is.

Kovács György, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese a közlemény szerint kijelentette: a jelen állás szerint Pécs színvonalas, szakmailag is jól előkészített világbajnokságnak ad majd otthont.

További tartalmak