•  

Győzelemmel kezdtek az argentinok

Forrás: MTI

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte a bosnyák csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

A dél-amerikaiak Sead Kolasinac öngóljával már a 3. percben vezetést szereztek, aztán Lionel Messi a 65. percben megduplázta az előnyt, a bosnyákok szépítő, egyben történetük első vb-gólját Vedad Ibisevic lőtte a 84. percben.

Az európai gárdában, amely története első vb-meccsét játszotta, kezdőként kapott szerepet Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa, így vb-ken 1994 óta először lépett pályára olyan futballista, aki magyar klub alkalmazásában áll.



Szombaton Argentína Iránnal, míg Bosznia-Hercegovina Nigériával találkozik a második fordulóban.

F csoport, 1. forduló:

Argentína - Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)

Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 73 500 néző, v.: Joel Aguilar (szlovén)

gólszerző: Kolasinac (3., öngól), Messi (65.), illetve Ibisevic (84.)

sárga lap: Rojo (25.), illetve Spahic (63.)

Argentína:

Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Hugo Campagnaro (Fernando Gago, a szünetben), Ezequiel Garay, Marcos Rojo, Federico Fernández - Ángel Di María, Javier Mascherano, Maxi Rodríguez (Gonzalo Higuaín, a szünetben) - Lionel Messi, Sergio Agüero (Lucas Biglia, 87.)

Bosznia-Hercegovina:

Asmir Begovic - Mensur Mujdza (Vedad Ibisevic, 69.), Emir Spahic, Ermin Bicakcic, Sead Kolasinac - Izet Hajrovic (Edin Visca, 71.), Muhamed Besic, Miralem Pjanic, Senad Lulic, Zvjezdan Misimovic (Haris Medunjanin, 74.) - Edin Dzeko

I. félidő:

3. perc: Messi csavart középre egy bal oldali szabadrúgást, Rojo megcsúsztatta a labdát, amely így Kolasinacra pattant, onnan pedig a bal alsó sarokba (1-0).

II. félidő:

65. perc: Messi kapott labdát a bosnyák térfél közepén, egy kényszerítő után középre húzott, majd 17 méterről a jobb alsó sarok felé lőtt, a labda pedig a kapufáról pattant a hálóba (2-0).

84. perc: Pjanic indította Ibisevicet, aki nagyjából az ötös sarkáról elpasszolta a labdát Romero mellett, aki ugyan beleért a lövésbe, de a labdát csak lelassítani tudta (2-1).

Az argentinok lendületesen kezdtek, de mindez három percig tartott, amikor egy szerencsés öngóllal máris vezetést szereztek. Ezt követően elég enerváltan futballoztak a dél-amerikaiak és inkább a bosnyákok szórványos ellentámadásai jelentettek némi veszélyt, de gólt ők sem tudtak elérni.

A második félidőben sem emelkedett a színvonal és az iram sem volt gyors, azonban Messi váratlan megindulása és találata meghozta a játékkedvét az argentinoknak, akik a hátralévő időben hiába támadtak többet és dolgoztak ki helyzeteket, mégis a bosnyákok szépítettek, de erejükből az egyenlítésre már nem futotta.
statisztikák
1
0
1
szerzett gól
0
60
labdabirtoklás (%)
40
5
szöglet
3
10
lövés
10
7
kaput eltaláló lövés
2
2
sárga lap
2
0
kettős sárga lap
0
0
piros lap
0
20
elkövetett szabálytalanság
16
+ további adatok

Következő mérkőzés

  • Brazília
  • Hollandia
2014.07.12.
21:40

Friss hírek

Fotók