•  

Algéria továbbjutott, az oroszok kiestek

Forrás: mti

Az algériai válogatott 1-1-es döntetlent ért el az orosz csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának utolsó fordulójában, így története során először jutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az európai együttes már a 6. percben vezetést szerzett Alekszandr Kokorin révén, az afrikaiak aztán Iszlam Szlimani fejesgóljával egyenlítettek, ezzel kiharcolva a továbbjutást, míg a következő vb-nek otthont adó Oroszország a Szovjetunió felbomlása óta így továbbra sem "élte túl" a csoportkört. Algéria jövő hétfőn Németországgal találkozik a nyolcaddöntőben.

Algéria-Oroszország - fotó: EPA/Rungroj Yongrit A galériáért kattintson a képre!


H csoport, 3. forduló:
Algéria-Oroszország 1-1 (0-1)
Curitiba, Baixada Arénája, 39 000 néző, v.: Cuneyt Cakir (török)
gólszerző: Szlimani (60.), illetve Kokorin (6.)
sárga lap: Meszbah (39.), Gilasz (86.), illetve Kombarov (57.), Kozlov (59.)

Algéria:
Rais Mbolhi - Szaid Belkalem, Rafik Halisz, Dzsamel Meszbah, Carl Medzsani, Aissza Mandi - Nabil Bentaleb, Sofiane Feguli, Yacine Brahimi (Haszen Jebda, 71.) - Iszlam Szlimani (El Arabi Szudani, 90.), Abdelmumene Dzsabu (Nabil Gilasz, 77.)

Oroszország:
Igor Akinfejev - Alekszej Kozlov, Szergej Ignasevics, Vaszilij Berezuckij, Dmitrij Kombarov - Gyenyisz Glusakov (Igor Gyenyiszov, a szünetben), Alekszandr Szamedov, Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev, 67.) - Alekszandr Kokorin, Alekszandr Kerzsakov (Makszim Kanunnyikov, 81.)

6. perc:
Kombarov bal oldali beadására kiváló ütemben érkezett Kokorin, aki 10 méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát (0-1).

60. perc:
Brahimi adott középre egy bal oldali szabadrúgásból, Akinfejev alászaladt a labdának, így az ötös vonalán felugró Szlimani simán fejelhetett az üresen maradt kapu bal sarkába (1-1).

Algéria-Oroszország - fotó: EPA/Rungroj Yongrit A galériáért kattintson a képre!


Az oroszok rögtön a mérkőzés elején betaláltak egy szép akció végén, ezzel máris továbbjutásra álltak. Ezt követően elég küzdelmes meccset láthatott a közönség, amelynek során a kapuk alig forogtak veszélyben. Az európai együttes védelme rendkívül stabil volt, az afrikaiak pedig nem találtak rést rajta. Hasonlóképpen folytatódott a második játékrész, mígnem Akinfejev hibáját kihasználva Algéria váratlanul egyenlített egy szabadrúgást követően. Ezt követően az oroszok mindent egy lapra feltéve rohamoztak a továbbjutást jelentő győztes gól megszerzéséért, de Algéria játékosai sokszor önfeláldozóan védekezve megőrizték a számukra kedvező eredményt a lefújásig.

A csoport végeredménye:
1. Belgium 3 3 - - 4-1 9 - továbbjutott
2. Algéria 3 1 1 1 6-5 4 - továbbjutott
3. Oroszország 3 - 2 1 2-3 2 - kiesett
4. Koreai Köztársaság 3 - 1 2 3-6 1 - kiesett

A mérkőzés teljes statisztikájáért KATTINTSON IDE!
statisztikák
1
0
1
szerzett gól
0
60
labdabirtoklás (%)
40
5
szöglet
3
10
lövés
10
7
kaput eltaláló lövés
2
2
sárga lap
2
0
kettős sárga lap
0
0
piros lap
0
20
elkövetett szabálytalanság
16
+ további adatok

Következő mérkőzés

  • Brazília
  • Hollandia
2014.07.12.
21:40

Friss hírek

Fotók