Musorujsag
Élő Eredmények

Kemény Dénes: kivételes pólóünnep volt

MTI
A hivatalos összesítés szerint csaknem 81 és fél ezren, amellett naponta még további több százan tekintették meg a helyszínen a vasárnap véget ért budapesti vízilabda Európa-bajnokságot, amely Kemény Dénes értékelése szerint két héten át tartó kivételes és folyamatos pólóünnepnek bizonyult.

A férfiválogatott egykori sikerkapitánya már mint a honi sportági szövetség első embere, s az Eb szervező bizottságának elnöke vont mérleget az MTI megkeresésére hétfőn, kiemelve, hogy még olyan negyeddöntős napon is átlépte az ötezres határt a nézői létszám, amikor pedig nem is játszott a magyar csapat.

„Ennyien kijöttek a Margitszigetre, a Hajós uszodába, mert szeretik a vízilabdát – fogalmazott Kemény Dénes, majd hozzáfűzte, egymás után kapta és kapja az elismerő, köszönő üzeneteket, telefonokat. – Mindenki elégedetten gratulált, hozzám nem jutott el semmilyen negatív hang, igazi vízilabdaünnep kerekedett a magyarországi Európa-bajnokságból” – tette hozzá.

Külön méltatta a hazai közönséget, leszögezve, hogy rendkívül hálás a rengeteg szurkolónak, akik az ünnepi hangulatot megteremtették. Ehhez abszolút partner volt mindkét válogatott, a szerbek mögött ezüstéremmel záró férficsapat és a bronzérmes női együttes, amelyek végig magas szinten tartották az érdeklődést – mondta.

„Még akkor is imádták az emberek a csapatainkat, amikor az elődöntőben, illetve a férfiak a döntőben vesztesként hagyták el a medencét. Ott maradtak a nézőtéren, s úgy éljenezték és tapsolták őket, mintha nyertek volna” – jelentette ki.

Budapest, 2014. július 13. Kemény Dénes a magyar vízilabda-szövetség elnöke a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón 2014. július 13-án, egy nappal a vízilabda Európa-bajnokság kezdete előtt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az elnök hangoztatta, hogy szakmailag nem kívánja értékelni az Eb-t, ez nem az ő területe, az elemző munka a két szakvezetőre vár. Annyit viszont véleményként mondott, hogy a férficsapat a döntőig egymás után aratta a győzelmeket, s például a horvátok és az olaszok ellen is nagyon nehéz, szoros meccseket tudott megnyerni a hajrában, ami a csapat erejét mutatja.

„A szerbekkel vívott döntő sajnos rosszul indult, onnan már nagyon nehéz egy ilyen csapattal szemben visszakapaszkodni. Sosem fogjuk megtudni, mi lett volna, de én úgy éreztem, hogy ha az első negyed végére, a második negyed közepére egy-két gólos előnyünk van, akkor mi nyerünk” – nyilatkozta Kemény Dénes, aki szerint egy ilyen mérkőzés kimenetele a lelkieken múlik.

„Sokan kérdezgették, mért ilyen rossz az emberelőny-kihasználásunk, a fórmegjátszásunk, nos, ez abszolút önbizalom kérdése, nem szakmai kérdés, az egész a lelkekben dől el. Arra lett volna szüksége a magyar csapatnak ilyen közönség előtt, hogy az elején elinduljunk felfelé, ehelyett a szerbek mentek el 3-1-re, attól kezdve pedig ők játszottak magabiztosan, nem mi” – mondta.

További tartalmak