Musorujsag
Élő Eredmények

Egygólos előnyt szerzett a DVSC a BATE ellen

MTI
A házigazda Debreceni VSC 1-0-ra nyert kedden a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)

Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)

gólszerző: Sidibe (56., 11-esből)

sárga lap: Sidibe (52.), Bódi (82.)

Debreceni VSC:

Novakovic – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) – Sidibe, Volas (Seydi, 62.)

BATE Boriszov:

Csernyik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 62.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) – Rogyionov, Szihnyevics

Vendéghelyzetekkel kezdődött a találkozó, a fehéroroszok néhány percen belül négy nagy lehetőséget is elpuskáztak. Ezután kissé alábbhagyott a lendületük, a Debrecen is rendezte sorait, és leginkább a mezőnyben folyt a játék. A játékrész második felében a hazaiak is kidolgoztak néhány helyzetet, de gól nem született.

A szünet után büntetőhöz jutott a DVSC, a 11-est a sértett, Sidibe magabiztosan értékesítette. A folytatásban is lendületben maradt a hazai csapat, de újabb gólt nem sikerült elérnie, majd átadta a területet a riválisnak, és kontratámadásokra rendezkedett be. A vendégek nem tudták átjátszani a debreceniek immár jól záró védelmét, a kontrák pedig nem hoztak eredményt, így maradt az egygólos hazai siker.

A párharc tétje a főtáblás szereplés a nemzetközi futballszíntéren. Az a csapat ugyanis, amely továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa Liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="185177"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2014/07/DEBRE20140729022-864x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak