Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Egyetlen pontot sem akarok elhullajtani!

ESPN
Lewis Hamilton úgy érzi, az idei év viszontagságai után már nem engedheti meg magának, hogy egyetlen pontot is elajándékozzon. A brit elmondta, miért nem engedhette el csapattársát a Magyar Nagydíjon.
Lewis Hamilton (Fotó: Moy / XPB Images) Lewis Hamilton (Fotó: Moy / XPB Images)

Lewis Hamilton nem bánta meg, hogy szembement a csapat utasításával, s versenymérnöke kérése ellenére sem hagyott szabad utat a más taktikán lévő Nico Rosbergnek. 2008 bajnoka úgy érzi, jó oka és indoka volt arra, hogy így döntsön.

„Itt nem volt szó a tekintély megkérdőjelezéséről, és nem hiszem, hogy kegyetlen lettem volna. Csak tettem a dolgomat. Azért alkalmaznak, hogy versenyezzek, és a lehető legtöbb pontot szállítsam a csapatnak. Azért is alkalmaznak, hogy a lelkemet kitegyem a versenyzésért. Nem az elejéről rajtoltam. A bokszból indultam, azzal a tudattal, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy egy kicsit is veszítsek. Már túl sokat veszítettem” – idézte Hamiltont az ESPN.

„Év végén nem szeretnék úgy visszatekinteni, hogy közben arra kelljen gondolnom, mi lett volna, ha nincs az a tűz, vagy hogy mi lett volna, ha a fék egyben marad, mi lett volna, ha nem követek el hibát az időmérőn, vagy a motorom nem áll le verseny közben. Emiatt nem akarok egyetlen pontot sem elhullajtani. Próbáltam a lehető legkeményebben elöl maradni, és nem éreztem úgy, hogy kötelességem lenne segíteni.”

Hamilton úgy érzi, a nyári szünet épp a legjobbkor jön számára, s ezt kihasználva szeretne újult erővel nekivágni a nagy bajnoki hajrának. „Az elmúlt pár hét embert próbáló volt. Sok olyan cikket olvastam, amelyben azt mondták, összeroppanok a nyomás alatt, de remélhetőleg megmutattam, hogy nem így van. Még mindig harcban állok, és szeretnék újra feltöltődni és fitté válni. Az autónk nagyon könnyű, tehát növelhetem a tömegemet egy kicsit, de nem hízni akarok, izommal fogom növelni. Remélhetőleg erősebben jövök majd vissza a szünetről – mentálisan és fizikálisan is” – fogalmazott a bajnokság második helyezettje.

További tartalmak