Musorujsag
Élő Eredmények

Martino lett Sabella utóda

MTI
A spanyol Barcelonától az idei idény végén menesztett Gerardo Martino lett a sikeredzőnek tartott Alejandro Sabella utóda az argentin labdarúgó válogatott élén.

Ezt helyi idő szerint kedden este jelentette be az argentin labdarúgó szövetség Buenos Airesben. Sabella, az 59 éves egykori argentin válogatott labdarúgó 2011 óta töltötte be a szakvezetői tisztet a nemzeti csapat élén, de már a július 13-i Németország elleni világbajnoki döntő előtt bejelentette, hogy az eredménytől függetlenül távozik hivatalából. A döntőben egyébként az argentin válogatott heroikus küzdelemben maradt alul Németországgal szemben, a németek győztes gólját a 113. percben Götze szerezte.

Az utód, Gerado Martino a Barcelona trénere volt a 2013-14-es idényben. A stafétabotot a Bayern Münchenhez távozott Pep Guardiolától vette át, ugyanakkor irányításával a kiváló spanyol együttes meglehetősen sikertelen évet zárt. A Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben búcsúzott, a Spanyol Király Kupában a fináléban maradt alul az ősi rivális Real Madriddal szemben, a Primera Divisiónban pedig a második helyen végzett az Atlético Madrid mögött.

Az új szövetségi kapitányra hamarosan nagy megmérettetés vár. Szeptember 3-án Düsseldorfban rendezik a vébédöntő nem hivatalos visszavágóját. A németek elleni barátságos találkozó Martino első tesztje lesz.

További tartalmak