Musorujsag
Élő Eredmények

Új diadalkorszakban reménykedik Ancelotti

MTI
Carlo Ancelotti, a Real Madrid futballcsapatának vezetőedzője szerint új diadalkorszak nyílhat a spanyol klub életében azzal, hogy kedd este együttese legyőzte a Sevillát az Európai Szuperkupáért rendezett cardiffi találkozón.

„Hiszem, hogy fontos ciklus indul útjára ezzel a sikerrel” – nyilatkozta az olasz szakember, miután csapata – Cristiano Ronaldo két góljával – legyőzte szintén spanyol riválisát. A szezonnyitó nemzetközi kupafináléban a Bajnokok Ligáját megnyerő Real az Európa Liga-győztes Sevillával találkozott.

„Nagy reményekre jogosító, minőségi keretünk van – támasztotta alá derűlátását Ancelotti, hozzáfűzve: roppant szerencsésnek tartja magát, amiért ilyen „fantasztikus csapatot” irányíthat. Azt is leszögezte azonban, hogy további kiemelkedő eredményeket akkor érhet le a Real, ha „rengeteget edz és áldozatokra kész”.

Az olasz mester a világbajnok német válogatott tagját, a Bayern Münchenből frissiben hozzájuk átszerződött Toni Kroost dicsérte elsősorban, aki megítélése szerint nagyszerűen debütált a középpályán. Kiemelte a kolumbiai vb-gólkirály, James Rodríguez második félidei teljesítményét is, a duplázó Ronaldót pedig a mezőny legjobbjának minősítette.

A játékosbőségre kitérve Ancelotti szükségesnek mondta a rotációt a kezdő tizenegyben, már csak azért is – tette hozzá -, mert azt akarja, hogy futballistái – akik „valamennyien fantasztikusan tehetségesek” – az ismét fárasztónak ígérkező idény végéig megőrizzék frissességüket.

A Real Madrid 2002 után másodszor hódította el az Európai Szuperkupát.

További tartalmak