Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Max Verstappen a Toro Rossónál versenyez 2015-ben!

Toro Rosso
Jean-Eric Vergne-t ütötte ki az ifjabbik Verstappen
Max Verstappen és Szujó Zoltán a Hungaroringen - Fotó: Száva-Nagy Zsolt Max Verstappen és Szujó Zoltán a Hungaroringen – Fotó: Száva-Nagy Zsolt

Csupán néhány napja adhattunk hírt róla, hogy Max Verstappen a Red Bull Junior programjának tagja lett, ami után máris elkezdődtek a találgatások arról, hogy jövőre akár a Toro Rosso egyik pilótája is lehet.

A felvetéssel kapcsolatban Max édesapja, Jos Verstappen rögtön óvatosságra intette a közönséget, mondván, nem érdemes ilyen korán valódi F1-es versenyzői ülésről beszélni. Hétfőn azonban hirtelen jött a bejelentés, mely szerint az ifjabbik Verstappen jövőre leváltja Jean-Eric Verngne-t a csapatnál, s ezzel minden idők legfiatalabb F1-es pilótájává is avanzsál egyben.

Korábban ez a „cím” Jamie Alguersuarié volt, aki 19 évesen és 125 naposan debütált, míg Verstappen mindösszesen 17 évesen állhat rajthoz jövőre.

A bejelentés során a csapat vezetője, Franz Tost a következőképpen köszöntötte a gárda új szerzeményét: „Boldogok vagyunk, hogy a Toro Rosso családjában üdvözölhetjük Maxet. Jó látni, hogy a Red Bull Junior programja remekül működik, és lehetőséget tud adni az ifjú tehetségeknek.”

„Úgy véljük, hogy Max az egyik legjobban képzett ifjú tehetsége az új generációnak, és elég érett, és mentálisan is elég erős, hogy sikeresen vegye az előtte álló akadályokat.”

Tost természetesen elköszönt a leváltott versenyzőjétől is, aki 2012-ben csatlakozott a csapathoz, és eddig 50-szer állhatott rajthoz a gárda színeiben.

„Szeretném megköszönni Jean-Eric Vergne kemény munkáját. Erős teljesítményt nyújtott, ám sok technikai probléma hátráltatta őt, különösen az év első felében. Reméljük, hogy meg tudtuk oldani ezeket a problémákat, és képes lesz arra, hogy az év második felében megmutathassa, hogy mire képes, hiszen megérdemli, hogy jövőre is a rajtrácson köszönthessük őt.”

További tartalmak