Musorujsag
Élő Eredmények

Suárez ígéri: nem harap többé

MTI
Az uruguay-i a CAS-döntést kihasználva már hétfőn este pályára lépett új csapatában a mexikói León ellen.

Keddi hivatalos bemutatásakor Luis Suárez azt ígérte az FC Barcelona szurkolóinak, hogy többé nem fog harapni a pályán.

A katalán labdarúgócsapat most mutatta be hivatalosan az uruguayi támadót, akit már öt hete leigazolt az FC Liverpooltól. A késlekedés oka az volt, hogy a játékost a nemzetközi szövetség (FIFA) mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta októberig, mert a brazíliai világbajnokságon, az olaszok elleni csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellinit – a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a múlt héten annyit enyhített a büntetésen, hogy Suárez az edzéseket látogathatja, hivatalos eseményeken részt vehet, csak tétmeccseken nem szerepelhet október 26-ig.

„Minden drukkernek azt üzenem, ne aggódjon, többé nem fogom ezt tenni” – mondta a vb-incidensről a 27 éves csatár. Suárez már harmadszor került bajba azért, mert harapott: tavaly tíz találkozóról tiltották el az angol Premier League-ben, miután megharapta a Chelsea védőjét, Branislav Ivanovicot, 2010-ben pedig, még az Ajax Amsterdam futballistájaként hét meccset volt kénytelen kihagyni, mert beleharapott Otman Bakkalba, a PSV Eindhoven játékosába.

Suárez egyébként a CAS-döntést kihasználva már hétfőn este pályára lépett új csapatában, a 75. percben csereként állt be a mexikói León ellen 6-0-ra megnyert, hazai felkészülési találkozón.

További tartalmak