Musorujsag
Élő Eredmények

EL: Ismerős "fiatalok" fogadják a Debrecent

MTI
A Young Boys hat fordulót követően jelenleg 4. a svájci bajnokságban.

Csütörtökön a svájci Young Boys vendégeként lép pályára a magyar bajnok Debrecen a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójának első mérkőzésén. A párharc győztese a sorozat főtábláján folytathatja szereplését, míg a vesztes számára véget ér a nemzetközi kupaidény.

Kondás Elemér együttese a BATE Boriszov ellen drámai körülmények között, 93. percben kapott góllal búcsúzott a Bajnokok Ligájától, most a második számú sorozatban, a fehéroroszok után egy újabb olyan riválissal mérkőzik meg, amellyel korábban már találkozott. A berni gárdával 2008-ban az UEFA Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában csapott össze a hajdúsági együttes, a párharc első mérkőzésén Svájcban Rudolf Gergely góljával ugyan korán vezetést szerzett a Debrecen, a hazaiak azonban fordítottak és 4-1-es diadalt arattak, majd a Debrecenben rendezett visszavágón 3-2-re győztek és jutottak tovább simán.

A Young Boys hat fordulót követően jelenleg negyedik helyen áll hazája pontvadászatában, az első négy mérkőzésén nyeretlen maradt és mindössze három pontot gyűjtött, ám legutóbbi két találkozóját, köztük a rekordbajnok Grasshoppers ellenit is magabiztosan megnyerte. Kondás Elemér együttese címvédőként csak a nyolcadik az OTP Bank Ligában négy fordulót követően, legutóbb szombaton Újpesten szenvedett egygólos vereséget, ráadásul a szakvezető munkáját sérülések és eltiltás is nehezíti. A klub honlapjának beszámolója szerint a kapus Nenad Novakovic és a védő Mészáros Norbert még csak nemrég kezdte el a teljes értékű munkát. René Mihelic még a Cliftonville elleni mérkőzésen szenvedett combizomszakadást, ő biztosan kihagyja még a visszavágót is, míg Tisza Tibor az Achilles-ín gyulladása miatt nem bevethető. Selim Bouadlát a BATE elleni visszavágón állították ki két sárga lappal, ő szintén kihagyni kényszerül az első felvonást.

A meccsre Bernben kerül sor 19.30-tól, míg a visszavágót jövő hét csütörtökön rendezik a Nagyerdei Stadionban 20.30-tól.

További tartalmak