Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff elismerte, a Lotus 2015-ben Mercedes-motorokra válthat

La Gazzetta dello Sport
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, a Lotus közel áll ahhoz, hogy aláírja motorszállítói szerződését a német gyártóval, azaz egyre biztosabbnak tűnik, hogy az arany-feketék megszakítják együttműködésüket a Renault-val és 2015-től a stuttgartiak erőforrásait használják.
Romain Gorjsean (Fotó: Photo4 / XPB Images) Romain Gorjsean (Fotó: Photo4 / XPB Images)

A francia autógyártó és a brit versenycsapat együttműködése 1995-ben kezdődött (ekkor az istálló még a Benetton nevet viselte), a 2000-es évek elején és közepén pedig az enstone-iak számítottak a Renault gyári alakulatának, ez a partnerség azonban a 2014-es évad végén a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint szinte biztosan véget ér. A Lotus vezetői ugyanis megelégelték a franciák gyengélkedését és tárgyalóasztalhoz ültek a Mercedes vezetőivel, a legfrissebb hírek szerint pedig a két fél egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megszülessen a végleges megállapodás.

Ezt a Belga Nagydíj helyszínén a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is elismerte. „Jelenleg minden ebbe az irányba halad”– nyilatkozta az osztrák szakember a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap egyik riporterének, aki arról kérdezte, hogy a McLaren távozásával (a csapat 2015-ben a Honda erőforrásait használja) a Lotus lesz-e az az alakulat, amelyik szerződést köt a Mercedesszel. A Lotus döntése sokakat meglephet, a felek ugyanis nemrég aláírtak egy „fontos szerződést”, melynek értelmében a britek néhány forrás szerint komolyabb támogatást kaptak volna.

A csapat francia versenyzője, Romain Grosjean a most szárnyra kapó pletykák szerint azért nem hosszabbította még meg szerződését, mert a Mercedes hivatalos bejelentésére vár. A korábbi GP2-es bajnok korábban több alkalommal is egyértelművé tette, jövője továbbra is nyitott és több lehetőséget is figyelembe fog venni, hiszen, bár remekül érzi magát jelenlegi egyleténél, csak ezért nem fogja meghosszabbítani szerződését, mivel egy olyan csapatnál szeretné folytatni pályafutását, ahol harcba szállhat első Forma-1-es futamgyőzelmének megszerzéséért.

Grosjean a csütörtöki sajtótájékoztatón ismét kijelentette, még nem született döntés jövőjével kapcsolatban, majd hozzátette, a Lotus jelenleg nagyon keményen dolgozik azon, hogy 2015-ben sokkal jobb eredményeket érhessen el. „A lehető legjobb jövőt szeretnénk előkészíteni a csapat számára – ez a célunk. Az alakulat mérnökei az elmúlt kettő-négy évben csodálatos autókat terveztek, és nem látom okát annak, hogy ez miért ne sikerülne a jövőben is” – mondta a francia, kinek csapattársa, Pastor Maldonado már meghosszabbította szerződését.

További tartalmak