Musorujsag
Élő Eredmények

Vk-döntőben a magyar pólóválogatott

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a fináléba az Almatiban zajló világkupán, mivel a szombati elődöntőjében 7-5-re legyőzte az amerikai csapatot.

A találkozó amerikai góllal indult, de a rivális ekkor vezetett utoljára a meccsen, már az első szünetben 3-1 volt az eredményjelzőn Benedek Tibor világbajnoki címvédő csapata javára. A folytatásban biztosan őrizték előnyüket a magyarok, így az utolsó játékrész 7-4-es magyar vezetésről kezdődött, s bár ekkor magyar gól nem született, az amerikaiak nem tudták ledolgozni hátrányukat.

Nagy Viktor kapus a barcelonai vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjében vívott Magyarország - Montenegró mérkőzésen 2013. augusztus 3-án. MTI Fotó: Kovács Anikó Nagy Viktor kapus a barcelonai vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjében vívott Magyarország – Montenegró mérkőzésen 2013. augusztus 3-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

A döntőt, melyben a horvátokat 7-4-re legyőző Szerbia lesz az ellenfél, vasárnap 11.10-től rendezik közép-európai idő szerint. A két csapat nyáron a budapesti Európa-bajnokságon kétszer is találkozott egymással: a csoportkörben Magyarország, a fináléban Szerbia nyert simán.

Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján):
Magyarország-Egyesült Államok 7-5 (3-1, 2-1, 2-2, 0-1)
gólszerzők: Varga Dénes 3, Hárai 2, Bátori, Madaras 1-1, illetve Mann 2, McConnell, Bowen, Cupido 1-1

További tartalmak