Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren hamarosan választ kap Alonsótól és Vetteltől?

Formula1.com
Ron Dennis egyértelműsítette, a McLaren elégedett jelenlegi versenyzőpárosának teljesítményével, ám mivel mindig az elérhető legjobb versenyzőket akarja, másoknál is érdeklődnek.
Sebastian Vettel és Fernando Alonso (Fotó: Moy / XPB Images) Sebastian Vettel és Fernando Alonso (Fotó: Moy / XPB Images)

Jó ideje tartja már magát a pletyka, miszerint a wokingi alakulat a Honda 2015-ös visszatérésével Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel megszerzését tűzte ki célul. Noha előbb versenyzőt 2016-ig, utóbbit pedig 2015-ig köti szerződés jelenlegi csapatához, a McLaren a hírek szerint hajlandó várni. Hogy egyelőre nem jelentették még be, mi lesz Jenson Button és Kevin Magnussen sorsa, elsősorban annak köszönhető, hogy a döntéshozatal előtt tudni szeretnék, mik a tervei az említett bajnokoknak.

Éric Boullier, a csapat versenyigazgatója az Autosportnak elmondta, a McLaren mindaddig nem tesz le ezen versenyzők szerződtetéséről, míg nem kap tőlük határozott nemleges választ. A brit szaklap azt írja, Woking „a közeljövőben” Alonsótól és Vetteltől is választ fog kapni, a csapat pedig még a Szingapúri Nagydíj előtt szeretné véglegesíteni jövő évi felállását.

Ron Dennis, a McLaren ügyvezető igazgatója mindeközben a Forma–1 hivatalos honlapjának adott interjújában szintén beszélt a versenyzőkérdésről. Dennis a közelmúltban egy nyilatkozatával került a figyelem középpontjában, melyben azt mondta, Jenson Buttonnek „keményebben kell próbálkoznia”, s jobb teljesítményt vár bajnokától. Sokan mindezt amolyan ultimátumnak tekintették, Dennis viszont most helyére tette a dolgokat. „Aki látta azt a tévés interjút, tudhatja, hogy ebben volt némi humor is. Hogy ezzel amolyan ébresztőt is fújtam Jensonnak? Igen, de finoman tettem, nem gúnyolódva. És a taktikám hatásáról mindent elmond, hogy Jenson ezután azonnal az idei legjobb eredményét szállította.”

„Elégedett vagyok Jensonnal és Kevinnel is. Egy versenyképes autóval mindketten képesek futamot nyerni – Jenson ezt már 15-ször bizonyította F1-es karrierje során, és Kevin is számtalanszor igazolta tehetségét rövid pályafutása alatt. De egyértelmű, hogy nem adtunk számunkra versenyképes autót. Ettől függetlenül szeretném, ha mindig a legjobb formájukat hoznák – és ezzel egy időben tisztában kell lenniük azzal, hogy a McLaren mindig az elérhető legjobb versenyzőket akarja.”

Dennis a kérdésre, valóban érdeklődnek-e Alonso és Vettel iránt, a következőket felelte: „Mi mindig az elérhető legjobb versenyzőket akarjuk. De ők jelenleg elérhetők? Nem azok. A kétségek elkerülése végett: Jenson és Kevin a rutin és a fiatal ígéret kiváló elegyét alkotják, és elégedettek vagyunk mindkettejükkel. Tény, hogy figyelünk arra, mit csinálnak más versenyzők, de ebben semmi ellentmondás nincs, mert ha adódik egy lehetőség, meg fogjuk ragadni azt – mindig ezt tettük, és ezután is ezt fogjuk tenni.”

A felvetésre, ezek szerint nem tartja megszerezhetőnek Alonsót és Vettelt, Dennis diplomatikus választ adott: „Nos, ez attól függ, tiszteletben tartod-e a versenyzői szerződéseket. Én így teszem.”

 

További tartalmak