Musorujsag
Élő Eredmények

Már csak a szuperlicencre vár a Caterham újabb, monzai beugrója?

Motorsport.com
Spanyol lapértesülések szerint már csak a Forma–1-es szuperlicencére vár Roberto Merhi – Monzában várhatóan ő ülhet majd Kobajasi Kamui Caterhamjébe.
Roberto Merhi (Fotó: Bartkowiak / XPB Images) Roberto Merhi (Fotó: Bartkowiak / XPB Images)

Azt követően, hogy a Caterham Belgiumban félreállította Kobajasi Kamuit, hogy helyet biztosítson André Lotterernek a Forma–1-es debütáláshoz, úgy tűnik, a japán az Olasz Nagydíjon sem fog visszatérni a rajtrácsra. A spanyol Roberto Merhi már Spában is ott volt a kiscsapat garázsában, s már a hétvégén arról szóltak a hírek, hogy hamarosan ő is esélyt kaphat a bemutatkozásra a királykategóriában.

A Marca úgy tudja, a Forma–Renault 3.5-ben versenyző 23 éves Merhi rendelkezik a beugrásához szükséges 300 ezer euróval, és már csak az induláshoz szükséges szuperlicencet kiállító FIA válaszára vár. A lap szerint Merhi 99%-os valószínűséggel meg is kapja a szuperlicencet. Más kérdés, hogy az engedély feltételeként a szövetség általában egy 300 kilométeres F1-es tesztet, vagy egy magasabb kategóriában elért bajnoki címet szokott megjelölni – márpedig Merhi eddig csupán egy Forma–3-as Európa-bajnoki címet tud felmutatni 2011-ből.

„Még nem száz százalékig biztos, hogy versenyzek Monzában, de jók az esélyeim, és csak attól függ, hogy kapok-e szuperlicencet. Most a WSR-címre összpontosítok, de ha az F1-be juthatok, az nagyszerű lenne – még ha nem is ez élvezi idén az elsőbbséget” – nyilatkozta Merhi, aki 118 pontjával a második helyen áll a Renault Világszériában, 39 ponttal lemaradva a Red Bull tehetsége, Carlos Sainz Jr. mögött.

A bajnoki tabella utolsó helyén álló Caterham a hétvégén ugyan tagadta, hogy a pénzszerzés miatt ültette autójába Lotterert, a közelmúltban tulajdonosváltáson áteső csapatról köztudott, hogy anyagi nehézségekkel küzd. Nemrégiben úgy negyven alkalmazottjukat bocsátották el, s a rossznyelvek szerint ülésük áruba bocsátásával a Spában bemutatott, s a hátralévő versenyeken bevetendő fejlesztések költségeit próbálják előteremteni.

 

További tartalmak