Musorujsag
Élő Eredmények

Toro Rosso: A menesztett versenyzők közül Vergne a legjobb

Crash.net
A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost úgy véli, Jean-Éric Vergne a legjobb azok közül a versenyzők közül, akiknek el kellett hagyniuk az istállót, és akik nem csatlakoztak a Red Bull Racinghez. Az osztrák szakember reméli, Vergne folytathatja Forma-1-es pályafutását.
Jean-Éric Vergne (Fotó: Trienitz / XPB Images) Jean-Éric Vergne (Fotó: Trienitz / XPB Images)

A Red Bull második számú alakulatának vezetői a Belga Nagydíj előtt jelentették be, hogy 2015-ben a Forma-3-as Európa-bajnokságon bizonyító Max Verstappen veszi át Jean-Éric Vergne helyét. Miközben a korábbi csapattárs, Daniel Ricciardo a Red Bull versenyzőjeként jelenleg harmadik a pontversenyben, és sorra gyűjti be a szakemberek, valamint a vetélytársak elismerését, Vergne – aki tavaly versenyben tudott lenni ausztrál márkatársával – jövője továbbra is kérdéses. A Toro Rosso csapatvezetője most különös dicsérettel illett francia versenyzőjét.

„Az eddigi versenyzők közül, azt hiszem, valóban ő a legjobb” – utalt Tost azokra a pilótákra, akiknek az elmúlt években el kellett hagyniuk a Toro Rossót, tehát az alakulat eddigi összes versenyzőjére, kivéve Sebastian Vettelt és Daniel Ricciardót. „Bár, Sébastien Buemi is remek munkát végzett, és ő is egy igen tehetséges pilóta, amit a Toyotánál folyamatosan bizonyít” – emlékezett vissza az istálló svájci versenyzőjére, aki menesztése után csatlakozott a japánokhoz, ahol 2013-ban harmadikként végzett a Hosszútávú Világbajnokságon, idén pedig – két csapattársával – vezeti a pontversenyt.

„Ami, Jean-Éricet illeti, én nagyon remélem, hogy talál magának helyet a Forma-1-ben, mert a csapat miatt eddig nem tudta megmutatni milyen lehetőségek rejlenek benne, az autó ugyanis egészen egyszerűen nem volt elég megbízható. Éppen ezért bízom abban, hogy a szezon második felében lesz lehetősége arra, hogy bizonyítson, mivel az én véleményem szerint megérdemli, hogy a Forma-1-ben maradjon” – folytatja a Crash.netnek nyilatkozó sportvezető, majd nyilatkozata végén igyekszik egyértelművé tenni, hogy csapata nem a tehetség hiánya miatt döntött a francia menesztése mellett.

„Nem szabad elfelejtenünk a Toro Rosso filozófiáját. Ez a csapat a fiatal versenyzőknek van fenntartva, három a Forma-1-ben töltött év után pedig már nem vagy fiatal” – célzott a 24 éves francia versenyző rutinjára. A Forma-Renault 3.5-ös géposztályának 2011-es ezüstérmese 2012-ben mutatkozott be a királykategóriában, mégpedig Daniel Ricciardo csapattársaként, akinél a 20 megmérettetés alatt hattal több világbajnoki pontot szerzett. Tavaly Ricciardo volt eredményesebb; a 19 futam alatt héttel több pont került az ausztrál neve mellé.

További tartalmak