Musorujsag
Élő Eredmények

Harmadik bajnokiján első győzelmére készül az MU

MTI
Az újonc Burnley vendégeként igyekszik megszerezni első idénybeli győzelmét a Manchester United az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A 20-szoros bajnok a holland válogatottal a nyáron világbajnoki bronzérmet nyert Louis van Gaal vezetőedző irányításával az eddigi két forduló alatt csupán egy pontot szerzett, ráadásul a Ligakupából már a második fordulóban kiesett, mivel kedden 4-0-s vereséget szenvedett a harmadosztályú Milton Keynes Dons otthonában.

A United a héten a vb-ezüstérmes argentin Angel Di Mariával erősített, a támadó brit rekordösszeget jelentő 75 millió euróért igazolt a Bajnokok Ligája-győztes Real Madridból Manchesterbe. A 26 éves futballista a Burnley ellen be is mutatkozhat, s elsődleges feladata lesz lendületet vinni a támadásokba, Van Gaal szerint ugyanis ezzel van probléma.

„Amikor nálunk van a labda, játszanunk, támadnunk kellene, egyelőre azonban nehézkes az akciók felépítése, de fejlődni fogunk ebben a tekintetben is, ehhez viszont még időre van szükségünk” – jelentette ki a szakvezető, aki szerint az MU védelmében nincsenek gondok.

Angel Di Maria – fotó: EPA/Peter Powell

A manchesteriekhez hasonlóan a csatárgondokkal küzdő Arsenal is egy újonc, mégpedig az előző szezonban másodosztályú bajnok Leicester City vendége lesz. A londoni Ágyúsok francia válogatott támadója, Olivier Giroud bokasérülés miatt legalább decemberig nem játszhat, helyettese a német világbajnok Lukas Podolski, valamint a chilei Alexis Sanchez lehet. Az Arsenal szerdán kínkeservesen kiharcolta a BL-ben a csoportkörbe jutást, és sorozatban 17. alkalommal lesz ott a legjobb 32 között a legrangosabb európai kupasorozatban. Mostani ellenfelének nincs könnyű sorolása, az első körben a legutóbb ötödik Evertonnal, múlt héten pedig az előző idényben bronzérmes Chelsea-vel találkozott, a két meccsen egy pontot sikerült szereznie.

A listavezető Tottenham két sikerrel és kapott gól nélkül kezdte a szezont, vasárnap azonban az elmúlt kiírás ezüstérmesét, az FC Liverpoolt fogadja. Utóbbi csapatban ezen a meccsen debütálhat az olasz válogatott Mario Balotelli, akit az AC Milantól igazolt le a Pool, s akinek elsősorban a Barcelonához távozott uruguayi Luis Suarez pótlása lesz a feladata.

A címvédő Manchester City a Stoke együttesét látja vendégül szombaton, s aznap este izgalmas találkozónak ígérkezik az Everton-Chelsea összecsapás is.

Premier League, 3. forduló:

szombat:

Burnley-Manchester United 13.45

Manchester City-Stoke City 16.00

Newcastle United-Crystal Palace 16.00

Queens Park Rangers-Sunderland 16.00

Swansea City-West Bromwich Albion 16.00

West Ham United-Southampton 16.00

Everton-Chelsea 18.30

vasárnap:

Aston Villa-Hull City 14.30

Tottenham Hotspur-FC Liverpool 14.30

Leicester City-Arsenal 17.00

További tartalmak