Musorujsag
Élő Eredmények

Maldonado nem nevezné katasztrofálisnak csapatváltását

Reuters
Korábbi csapata az összetett pontverseny harmadik helyéért küzd, jelenlegi alakulata pedig a nyolcadik helyen szerénykedik, Pastor Maldonado azonban nem akarja katasztrofálisnak nevezni csapatváltását. A venezuelai reméli, a 2015-ös Lotus az idei Williamsnél is jobb lesz.
Pastor Maldonado (Fotó: Price / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Price / XPB Images)

A korábbi GP2-es bajnok három év után távozott Sir Frank Williams gárdájától és csatlakozott a Lotus Forma-1-es alakulatához, ahol a 2014-es évad első tizenkét megmérettetésén egyszer sem tudott a legjobb tíz között végezni – eközben a Williams négy dobogós helyet is szerzett. Maldonado munkáját a szezon első felében rengeteg műszaki hiba hátráltatta, melyek elsősorban a Renault erőforrásának megbízhatósági problémáira vezethetőek vissza. Az arany-feketék azonban az említett hibák nélkül sem tudtak volna harcban lenni a mezőny első harmadával, noha tavaly negyedikek lettek a konstruktőrök bajnokságában, Kimi Räikkönen révén pedig futamgyőzelmet is szereztek.

A venezuelai ennek ellenére több alkalommal is kijelentette már, nem bánta meg döntését, hiszen remekül érzi magát a Lotusnál, és bízik az istálló mérnökeinek tudásában. „Katasztrofális döntés volt?” – teszi fel a kérdést a Reutersnek nyilatkozó egyszeres futamgyőztes. „Három évet töltöttem a Williamsnél, és mindig is mondtam, hogy ez három igazán jó szezon volt. Ez volt Forma-1-es pályafutásom első szakasza, itt szereztem fontos tapasztalatokat és tudom, hogy igazán jó csapatnál kezdhettem. Tavaly azonban úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje; valami újat szerettem volna csinálni. Ezt a csapatot választottam, mert ez volt a legjobb a még elérhető alakulatok közül!”

„Ez egy világbajnok csapat, ahol fantasztikus emberek dolgoznak, nagy élmény, hogy itt lehetek. Ez egy kemény szezon, de a tavalyi évadom is az volt a Williamsszel. Nekik most jó autójuk van, és ez egy kicsit tényleg szerencsétlen, hiszen az enyém eléggé gyenge, de nagyon sokat tanulok. Remélem, a következő szezonban jobb lesz az autónk, mint most a Williamsé. Vagy talán sokkal jobb? Ki tudja? Nagyon keményen dolgozunk, és a csapat tényleg jó; remek ötleteik vannak – ezt a múltban több alkalommal is bebizonyították” – folytatja Maldonado, kinek alakulata a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint 2015-ben már a Mercedes erőforrásait használhatja.

A venezuelai szerint a 2014-es év a tanulásról szól, a következő szezonokban pedig az ő teljesítménye is javulhat, hiszen a mérnökök az ő igényeit is figyelembe veszik az autók tervezésekor és építésekor. „Újra nyerni szeretnék!” – teszi egyértelművé a 2012-es Spanyol Nagydíj győztese. „Minden versenyző ezt akarja. Nem lehetek boldog az eredmények miatt, de tényleg keményen dolgozunk és emlékszem, amikor megérkeztem a Williamshez, azt hittük remek autónk lesz a 2011-es évben, de végül nagyon gyenge volt. A következő évben versenyt nyertünk és a pontokért harcoltunk. Vannak rossz éveid, de a lényeg az, hogy nyugodt legyél és, hogy a csapat együtt maradjon” – zárta gondolatait.

További tartalmak