Musorujsag
Élő Eredmények

Tizedik a női váltó az öttusa-vb-n

MTI
A tizedik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Réti Kamilla páros a varsói öttusa-világbajnokság női váltóversenyében.

A székesfehérvári Európa-bajnokságon júliusban negyedik magyar kettős ötven százalékos mérleggel – 14 győzelemmel, illetve 14 vereséggel – nyolcadikként a középmezőnyben végzett vívásban, a 2×100 méteres úszásban ugyanakkor egyik ellenfelét sem tudta megelőzni, így két szám után a 11. volt.

Réti Kamilla és Alekszejev Tamara - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Réti Kamilla és Alekszejev Tamara – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lovaglásban a tizedik legjobb eredményt érte el a 15 duót felvonultató mezőnyben, ami azt jelentette, hogy a lövészetekkel megszakított futásnak kilencedikként vághatott neki. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére azt mondta, Réti lova az egyik akadályt nem ugrotta át, emellett volt még egy akadályverés, illetve kis időtúllépés is, így jött össze a 27 pontos levonás.
A kombinált számban – amelyben a csapattagok 2×800 métert futottak, s közben két sorozatot lőttek – a magyar páros egy helyet visszacsúszott.  Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

 női váltó, világbajnok:

Kína (Csen Csien, Liang Van-hszia) 1454 pont

2. Fehéroroszország (Kaciarina Arol, Anasztaszija Prokopenko) 1441
3. Olaszország (Lavinia Bonessio, Camilla Lontano) 1424
…10. Magyarország (Alekszejev Tamara, Réti Kamilla) 1306 (vívás: 14 győzelem/14 vereség/202 pont, úszás: 2:11.29 perc/307 pont, lovaglás: 273 pont, lövészet-futás: 12:56.24 perc/524 pont)
Kedden a férfiak váltóviadala következik.

A nemzetközi szövetség döntése nyomán idéntől a korábbi három helyett kétfős csapatok részvételével rendezik a váltóversenyeket.

 

További tartalmak