Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Nem áll szándékomban csapatot váltani

Sky Sports
Marco Mattiacci után Fernando Alonso is kijelentette, a Ferrari versenyzője kíván maradni. Annak ellenére is, hogy a spanyol csapata idei gyengélkedése miatt állítólag szabadon távozhatna Maranellóból…
Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images) Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Az Auto Motor und Sport a hétvégén arról számolt be, Fernando Alonso 2016-ig érvényes szerződésében van egy kitétel, melynek értelmében a kétszeres világbajnok szeptember 1-jétől következmények nélkül felbonthatja kontraktusát – amennyiben addigra 25 pontnál nagyobb a hátránya a bajnoki éllovassal szemben (jelenleg 99 pontra van Nico Rosbergtől). Brit források szerint a McLaren első embere, Ron Dennis mindeközben továbbra is élénken érdeklődik Alonso iránt, s 30 milliós éves fizetéssel csábítaná őt Wokingba.

A Sky Sportsnak adott interjújában a Ferrari elnöke, Marco Mattiacci ugyanakkor kijelentette, biztos benne, hogy 2015-nek változatlan versenyzőfelállással vágnak neki – s most a spanyol is úgy nyilatkozott, maradni fog a vörösöknél. „Jelenleg nem áll szándékomban váltani, itt szeretnék nyerni, és befejezni a munkát, amit pár éve elkezdtünk” – fogalmazott Alonso a briteknek adott interjújában. „Tavaly nyár óta sokat beszélnek erről, de sosem hagyta el a számat olyasmi, hogy el akarom hagyni a Ferrarit és másik csapathoz szeretnék csatlakozni. Sokat spekulálnak, ami nem zavar, de feszültséghez és stresszhez vezet. Mindeközben büszkeséget is érzel, hogy a legjobb csapatok érdeklődnek irántad.”

Amennyiben Alonso valóban hű marad a Ferrarihoz, várhatóan a McLaren is egy lépéssel közelebb kerül jövő évi versenyzőpárosa bejelentéséhez, ami pedig a jelenleg mozdulatlannak tűnő versenyzői piacot is felélénkítené. A hírek szerint a Scuderia egyébként három évvel szeretné meghosszabbítani szerződését Alonsóval, aki ezzel pályafutása végéig elkötelezhetné magát Maranello iránt.

További tartalmak