Musorujsag
Élő Eredmények

Nevet váltott Gene Haas csapata

Autosport
A csapatával 2016-ban debütáló Gene Haas megváltoztatta Forma-1-es alakulata nevét. Az amerikai üzletember szerint az új elnevezésnek köszönhetően mindenki egyből a motorsportok csúcskategóriájára összpontosít majd, és arra, hogy a Haas is ott versenyez.
Gene Haas, Günther Steiner és Joe Custer Gene Haas, Günther Steiner és Joe Custer

Haas istállója áprilisban kapta meg a versenyzéshez szükséges szuperlicencet, a Kanadai Nagydíj előtt pedig hivatalosan is bejelentette, hogy csapata az eredeti tervekkel ellentétben csak a 2016-os évadban debütál. A csapat akkoriban a Haas Formula nevet viselte, az amerikai szakember azonban megváltoztatta ezt az elnevezést; a döntés értelmében alakulatát mostantól Haas F1 Teamnek hívják.

„A Haas F1 Team elnevezés magában foglalja azt, hogy az autósportok csúcskategóriájában versenyzünk” – indokolja döntését az Autosport által idézett Haas. „Amikor az emberek meghallják azt, hogy Forma-1, egyből erre a globális versenysorozatra gondolnak, ami a legmagasabb szintű technológiákat vonultatja fel és, ami oly sok tehetséges versenyzőt és mérnököt vonzz” – teszi hozzá.

A NASCAR-ban is érdekelt sportvezető korábban azt is egyértelművé tette, hogy az eredeti elképzelésekkel ellenben csapata nem a Dallara vázait használja majd, hanem saját maga állítja elő karosszériáját – az olaszok segítségére csak akkor lett volna szükség, ha 2015-ben érkeznek. Ezzel egyidejűleg azt is bejelentette, hogy 2016-ban egy jelenlegi alakulat partnereként debütálna.

Ez a partner a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint a Ferrari lesz, az olaszok ugyanis a Red Bullhoz hasonlóan maguk mellé szeretnének állítani egy „második számú alakulatot” (a Haas Automotion ennek jeleként már szponzori megállapodást kötött velük). Ezen együttműködés értelmében az erőforrásokat is a Ferrari szállítaná – ezt hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg.

További tartalmak