Musorujsag
Élő Eredmények

Egy év telt el a győri kosarasok busztragédiája óta

MTI
Egy évvel a Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató életét követelő tragédia után, vasárnap 11 órakor emléktáblát és koszorút helyeznek el a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapat képviselői a buszbaleset helyszínén.

A klub csütörtöki tájékoztatása szerint a megemlékezés folytatásaként vasárnap 16.30-tól a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház sportcsarnokában hagyományteremtő szándékkal Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzésre kerül sor. A győriek ellenfele a Diósgyőr lesz, amely korábban Tapodi Péter irányításával bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett.
Az UNI Győr arra kér minden érdeklődőt, hogy a találkozóra hozzon magával egy labdát (lehet pingpong-, tenisz-, foci-, kézi- vagy kosárlabda) és a kezdő sípszó előtt dobja be a pályára. Az összegyűjtött labdákat a klub a győri óvodások és kisiskolások részére juttatja el, ezzel is kifejezve azt, hogy mind Fűzy Ákos, mind Tapodi Péter számára fontos volt, hogy a gyerekeket a sport szeretetére neveljék.
A találkozó előtt adják át a klub legjobb edzőjének járó Tapodi Péter-vándordíjat, míg a legjobb győri játékos a Fűzy Ákos-vándordíjat kapja meg.
Tavaly szeptember 7-én az akkor még HAT-AGRO UNI Győr néven működött csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét és több játékos súlyosan megsérült.

 

További tartalmak