Musorujsag
Élő Eredmények

Hazai pályán is bemutatkozik a Veszprém a Seha Ligában

telesport.hu/mkbmvmveszrepm.hu
Hazai pályán is debütál a Veszprém a délkelet-európai versenysorozatban, szombaton a Seha Ligát eddig kétszer megnyerő macedón sztárcsapatot látja vendégül a bakonyi gárda.

A három idegenben lejátszott Seha Liga-mérkőzés után is pontveszteség nélkül álló MKB-MVM Veszprém hazai közönség előtt is bemutatkozik a 10 csapatot felvonultató délkelet-európai sorozatban, ahol Nagy Lászlóék a sorozatot eddig kétszer megnyerő macedón csapatot, a Vardar Szkopjét látják vendégül szombaton 16 órától a Veszprém Arénában. A magyar bajnok és kupagyőztes csapat eddig hibátlanul áll a liga tabellájának élén, ugyanakkor az ellenfele csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a második helyre.

 MKB-MVM Veszprém - fotó: MTI/AP/Martin Meissner MKB-MVM Veszprém – fotó: MTI/AP/Martin Meissner

A bakonyi gárda eddigi győzelmeit a szlovákiai Eperjesen, a szerb Vojvodina és a bosnyák Banja Luka otthonában aratta. Az utóbbi két mérkőzésen több kulcsjátékosát mellőzve is könnyen győzött Ortega együttese, azonban a szlovákiai találkozón némileg váratlanul megizzadt a Veszprém és csak hárommal győzte le a szlovák együttest úgy, hogy a félidőben még a Tatran Presov vezetett 16:12-re. A Vardar az első fordulóban Vojvodina ellen aratott győzelmet, a második fordulóban a városi rivális Metalurg Szkopjét győzte le Raúl González Gutierrez csapata, míg legutóbb a Banja Luka otthonában nyert.

A két csapat várhatóan kiélezett meccset vív majd a Veszprém Arénában szombaton, ugyanis a tavalyi Final Fourról éppen hogy lecsúszó Vardar idén tovább erősödött: átlövő posztra Blazenko Lackovic személyében egy BL-győztes játékost sikerült megnyernie, de a Löwentől érkező orosz válogatott Sergei Garbok is igazi nagyágyúnak mondható. A macedónok igazi sztárigazolás azonban az a spanyol állampolgársággal rendelkező Sterbik Árpád, aki 2001 és 2004 között a Veszprémet erősítette, majd onnan Spanyolországba igazolt, ahol előbb a Ciudad Real majd a Barcelona hálóőre volt.

A veszprémi oldalon várhatóan pályára léphet már az a Momir Ilic, aki a boszniai Seha-meccsen kisebb sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, ugyanakkor továbbra sem bevethető a horvát világsztár kapus, Mirko Alilovic, valamint a térdműtéte után lábadozó friss igazolás, Lékai Máté.

A két gárda eddig ötször találkozott egymással, a magyar csapat csupán egyszer, egy felkészülési mérkőzésen kapott ki Macedóniában.

A szombati Seha Liga-mérkőzés érdekessége, hogy a két csapat a Bajnokok Ligájában is egy csoportba került.

További tartalmak