Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb pletykák a Caterham háza táján: Oroszországban Ruszinov érkezik?

Sportbox
Orosz lapértesülések szerint Szocsiban Roman Ruszinov is lehetőséget kaphat a Caterham Forma-1-es alakulatától, az istálló ugyanis kapcsolatba lépet a tapasztalt pilótával. Később az érintett is megszólalt; ő nem tartja valószínűnek, hogy ott lesz az októberi futam rajtrácsán.
Kobajasi Kamui (Fotó: xpbimages.com) Kobajasi Kamui (Fotó: xpbimages.com)

A tulajdonosváltáson áteső versenycsapat a Belga Nagydíj előtt jelentette be, hogy a szezon tizenegyedik megmérettetésén a háromszoros Le Mans-i győztes, André Lotterer vezetheti Kobajasi Kamui autóját. Két héttel később, Olaszországban a Forma-Renault csúcskategóriájának egyik éllovasa, Roberto Merhi ülhetett volna a CT05-ös volánja mögé, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban nem adott szuperlicencet a spanyol pilótának. Lotterer Monzában nem akart beugró lenni, így a Caterham vezetői végül visszahívták Kobajasit.

A japán versenyző Olaszországban egyértelművé tette, hogy nincs megelégedve jelenlegi helyzetével, hiszen továbbra sem tudja, hogy részt vehet-e a következő futamokon. A nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint Kobajasi a hétvégi szingapúri megmérettetésen még autóba ülhet (Merhi Olaszországban nem tudta teljesíteni a szuperlicenc megszerzéséhez szükséges 300 kilométert, és a csapat egyébként sem szerette volna egy ilyen nehéz pályán mélyvízbe dobni), később azonban ismét háttérbe kell vonulnia.

Az orosz Sportbox információi szerint Szocsiban Roman Ruszinov kaphat lehetőséget, aki Lottererhez hasonlóan a meghízhatósági autóversenyzés világából érkezne a Forma-1-be. A 32 éves orosz versenyző jelenleg a Hosszútávú Világbajnokságon bizonyít, ahol tavaly csapattársaival bajnoki címet szerzett az LMP2-es géposztályban (idén is két futamgyőzelemmel kezdett, Le Mans-ban viszont kiesett, így jelenleg „csak” harmadik). Ruszinov 2006-ban már Forma-1-es autót is vezetett; egy teszt alkalmával ő is pályára gurulhatott a Midland királykategóriás versenygépével.

Később maga Ruszinov is megszólalt; a tapaszalt orosz nyilatkozata során nem cáfolta egyértelműen a híreszteléseket, azt viszont nem tartja valószínűnek, hogy valóban ott lesz hazája első Forma-1-es futamának rajtrácsán. „Elméletben nem tartom kizártnak, de azt szeretném leszögezni, hogy azon a hétvégén Japánban versenyzem a Hosszútávú Világbajnokságon, és én ebben a pillanatban erre a szériára összpontosítok” – szögezte le Ruszinov, aki az említett interjú végén azt is elmondta, hogy nem szeretne „fizetős Forma-1-es versenyzővé válni”.

További tartalmak