Musorujsag
Élő Eredmények

Williams: Versenyzőink alkalmasak a bajnoki cím elhódítására

Crash.net
A Williams mindkét versenyzője alkalmas arra, hogy elhódítsa a világbajnoki címet - jelentette ki az istálló helyettes-csapatvezetője, Claire Williams. Az egylet alapítójának lánya nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az istálló már jövőre harcba száll a végső győzelemért.
Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com) Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

A nagy múltú brit alakulat vezetői az Olasz Nagydíj helyszínén hivatalosan is bejelentették, hogy a következő szezonban is Felipe Massa és Valtteri Bottas kettősével képviseltetik magukat a Forma-1-es világbajnokságon. A helyettes-csapatvezető szerint a Williamsnek nem volt oka arra, hogy lecserélje pilótáit, hiszen mindketten képesek lehetnek arra, hogy harcba szálljanak a bajnoki cím megszerzéséért, sőt adott esetben el is hódíthatják azt.

„Száz százalékig biztos vagyok benne” – jelentette ki határozottan Claire Williams, amikor arról kérdezték, hogy a jelenlegi párossal a Williams ismét ott lehet-e a végső győzelemre esélyes alakulatok között. „Még mindig ez a célunk: megnyerni a világbajnokságot, akár rövid távon is. Ehhez természetesen olyan versenyzőket kell az autókba ültetnünk, akikről tudjuk, hogy képesek lehetnek erre” – folytatja az istálló alapítójának és vezetőjének, Sir Frank Williamsnek a lánya.

A helyettes csapatvezető egyelőre nem szeretne komolyabb találgatásokba bocsátkozni, nyilatkozata során viszont nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Williams adott esetben már a 2015-ös szezonban ott lehet az esélyesek között. „A következő év az evolúcióról fog szólni, hiszen nem lesznek radikális változtatások, szóval nagyon sok múlik most azon, hogyan dolgoznak és hol állnak most a csapatok” – véli a brit.

„Persze még mindig rengeteg munka vár a csapatra, ami részben attól is függ, hol állunk most az ellenfelekhez képest. A Mercedes idén nagyszerű munkát végez, bár az Olaszországban látottak alapján én úgy gondolom, sikerült közelebb kerülnünk hozzájuk, igaz az is fontos, hogyan változik majd a riválisok helyzete” – zárja gondolatait Williams, kinek csapata jelenleg harmadik a gyártók bajnokságában, azaz 2004 után először ismét az év végi dobóért harcol.

További tartalmak