Musorujsag
Élő Eredmények

Benzema lőtte a Real 1000. eurogólját

mti
A címvédő Real Madrid 5-1-es, kiütéses sikere a Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonnyitóján nem csupán a tekintélyes mértékű diadal miatt maradhat emlékezetes a királyi gárda és hívei számára, hanem azért is, mert az európai kupasorozatokat tekintve megszületett a fővárosi alakulat történetének 1000. gólja is a Basel elleni összecsapáson.

A jubileumi találat szerzője a madridiak francia csatára, Karim Benzema volt, aki a blancók futballszentélyében, a Santiago Bernabéu Stadionban a 80. percben vette be a svájciak kapuját, beállítva az 5-1-es végeredményt.

Karim Benzema – fotó: EPA/Juanjo Martin

A spanyol hírügynökség statisztikája szerint a Real Madrid mögött az „euroeredményességi” rangsorban a katalán élcsapat, az FC Barcelona következik, amely a ciprusi Apoellel vívandó szerda esti mérkőzése előtt 977 gólt számlál. A kontinentális futballsorozatokban eddig elért találatokat tekintve a harmadik legjobb a Bayern München, amely 799 gólnál tart – így szerdán akár át is lépheti a nyolcszázas határt a Manchester City elleni meccsén.

További tartalmak