Musorujsag
Élő Eredmények

Caldarelli cáfolta, hogy részt vesz a Japán Nagydíjon

Speed Week
Az alakulattal szóba hozott Andrea Caldarelli nem tartja valószínűnek, hogy a Japán Nagydíjon ő vezeti a Caterham egyik Forma-1-es autóját. Korábban a másik kiszemelt, Roman Ruszinov is egyértelművé tette, az Orosz Nagydíj ideje alatt ő Japánban fog versenyezni.
Kobajasi Kamui (Fotó: Charniaux / XPB Images) Kobajasi Kamui (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A brit-maláj alakulatot négy évig működtető, annak eredménytelenségét azonban megelégelő Tony Fernandes a Brit Nagydíj előtt jelentette be, hogy eladja Forma-1-es csapatát, ami végül egy svájci-arab konzorcium kezébe került. A tulajdonosváltás után egyből felmerült, hogy az istálló a Red Bull támogatását élvező Carlos Sainz juniort ülteti Kobajasi Kamui helyére, a spanyol tehetség azonban végül nem kapott lehetőséget. Kobajasinak Belgiumban mégis félre kellett állnia, autójával ugyanis a háromszoros Le Mans-i győztes, André Lotterer gurult pályára.

Két héttel később a Forma-Renault csúcskategóriájának egyik éllovasa, Roberto Merhi ülhetett volna autóba, a spanyol pilóta azonban nem kapta meg a versenyzéshez szükséges szuperlicencet, így végül csak az első szabadedzésen vehetett részt. Mivel Lotterer másodjára már nem vállalta a beugró szerepét, Monzában Kobajasi visszakapta autóját, azt azonban már akkor sem tudta, hogy részt vehet-e a következő megmérettetéseken. A nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint Szingapúrban még ő vezetheti a CT05-öst, később viszont ismét a háttérben kell maradnia.

A Caterham vezetői Japánban állítólag Andrea Caldarellit szerették volna indítani, aki jelenleg a japán szuper GT-sorozatban (itt vezeti az összetett pontversenyt), valamint az ország első számú formaautós szériájában, a szuper-formulában bizonyít.  A 24 éves olasz pilóta bevetése mellett szólhat, hogy ő már Forma-1-es tapasztalattal is rendelkezik, korábban ugyanis a Toyota és a Ferrari versenygépét is tesztelhette, és az sem mellékes, hogy remek kapcsolatot ápol az alakulat új csapatvezetőjével, az Olasz Nagydíj után kinevezett Manfredi Ravettóval.

Caldarelli azonban legutóbbi nyilatkozata során cáfolta, hogy már a 2014-es Japán Nagydíjon megkezdi Forma-1-es pályafutását. „Ezt egyértelműen cáfolhatom, hiszen azon a hétvégén egy GT-versenyen veszek részt Thaiföldön, ebben a pillanatban pedig én ezt részesítem előnyben” – idézi az olasz szavait a Speed Week. „Nyilvánvaló, hogy továbbra is a Forma-1 az álmom, és mivel a Ferrarival és a Toyotával is szerezhettem némi tapasztalatot, nem zárom ki, hogy egy nap autóba ülhetek, de az említett pillanatban biztosan nem” – tette hozzá.

A Sportbox információi szerint Szocsiban Roman Ruszinov kapott volna lehetőséget, ám a 32 éves orosz is kijelentette, hogy inkább saját kategóriájára összpontosít. „Elméletben nem tartom kizártnak, de azt szeretném leszögezni, hogy azon a hétvégén Japánban versenyzem a Hosszútávú Világbajnokságon, és én ebben a pillanatban erre a szériára összpontosítok” – szögezte le az LMP2-es géposztály címvédője, aki nyilatkozata során azt is egyértelművé tette, hogy nem szeretne „fizetős Forma-1-es versenyzővé válni”.

További tartalmak