Musorujsag
Élő Eredmények

Nézze meg Pintér menesztését vágatlanul

telesport.hu
Csányi Sándor elmondta, az MLSZ is felelősséget vállalt Pintér Attila kinevezéséért és a kialakult helyzetért.

Pintér Attila menesztésének okairól az MLSZ elnöke úgy fogalmazott: túl nagy volt a válogatott kerete, amely nem szűkült az idő előrehaladásával. Pintér Attila szakmai hibáit felsorolva elmondta, hogy már az első tétmeccsen szerepeltek olyan játékosok a kezdőben, akik korábban nem kaptak szerepet, holott az összetartásoknak pont az volt a lényege, hogy összeszokjanak a játékosok. Túl nagy követelményeket állított, túl sok játékrendszert akart a játékosokkal begyakoroltatni – tette hozzá.

Csányi Sándor elmondta, hogy a válogatott irányítását Dárdai Pál vette át az elkövetkező három mérkőzésre. A korábbi válogatott játékos családi és szakmai okok miatt nem tudja véglegesen vállalni a szövetségi kapitányi feladatokat. Dárdai továbbra is marad a Herta BSC alkalmazásában, mellette fogja a válogatott irányítását vezényelni a téli szünetig.

A folytatáshoz koncentrálunk a külföldi edzőkre is – mondta Csányi Sándor, aki elárulta, hogy már most van 5-6 olyan jelölt, akik közül többen komoly válogatott csapatokat irányítottak.

Az MLSZ elnöke visszautalt arra is, hogy Pintér Attila kinevezése előtt a szövetség tárgyalt egy magyar származású, ám külföldön dolgozó szakemberrel, akinek hosszú távú tervei voltak, nem ígért gyors sikereket. Az említett edző – akit Csányi nem nevezett meg a sajtótájékoztatón, valószínűleg a marosvásárhelyi Bölöni László –  az MLSZ elnöke szerint nem tudott csapatától eljönni és a tárgyalások során többször hetekre eltűnt, így kényszerült végül bele a szövetség Pintér kinevezésébe. Csányi Sándor hozzátette, hogy ez az edző biztos nem lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Pintér Attila olcsó kapitánynak való titulálását Csányi inkorrektnek nevezte, mint mondta egyebek mellett azért is, mert nem volt olcsó, a kiválasztásánál nem az ár játszott szerepet.

Nézze meg vágatlanul Pintér Attila menesztését:

 

A téma összefoglalójával az esti Híradó után a Sporthírek jelentkezik majd.

További tartalmak