Musorujsag
Élő Eredmények

Szingapúr a legjobb esély Vettel számára az első idei győzelemre?

ESPN, Motorsport-Total
Nemcsak a Red Bullnak, Sebastian Vettelnek is kedvezhet a szingapúri versenypálya. A címvédő már háromszor nyert a távol-keleti országban – és elárulta, korántsem adta még fel a negyedik siker reményét!
Sebastian Vettel szingapúri pályabejárása (Fotó: Price / XPB Images) Sebastian Vettel szingapúri pályabejárása (Fotó: Price / XPB Images)

Sebastian Vettel 2011 óta nem talált legyőzőre Szingapúrban, és bár idén nem ő, hanem a Mercedesek számítanak a legfőbb esélyesnek, bízik abban, hogy a Red Bull-lal a monzainál jobb eredményért szállhat harcba vasárnap. De vajon lehet-e esélye a sorozatban negyedik győzelemre? „Még nem tudom, majd vasárnap este kiderül. Papíron ez jobb verseny lehet számunkra, mint a monzai, ahol egyszerűen hiányzott a motorerő. Viszont nincs kristálygömböm” – válaszolta Vettel Szingapúrban csapata sajtóeseményén.

Vettel erre a hétvégére Monzához hasonlóan ismét egy új vázat kap csapatától, a teljesen új gyártású ötös számút, melytől azt reméli, nagyobb magabiztosságot kölcsönöz majd neki az utcai pályán. „Szeretem az ötös számot, de remélhetőleg nem csak ötödik leszek.”

„Jó lenne nyerni, még mindig van hátra pár verseny, és én azért vagyok itt, hogy győzzek. Nem szeretek vereséget szenvedni, de idén elég sokszor legyőztek. Ez része a sportnak, része az életnek. Mindig tanulhatsz a győzelmekből, de a vereségből is. Ilyen szempontból már igencsak sokat tanultam, mert ez egy nehéz év volt. Viszont magabiztos vagyok, hiszem, hogy újra nyerni fogunk” – idézte Vettelt az ESPN.

A németről a közelmúltban több olyan pletyka is napvilágot látott, mely szerint kicsit kiábrándult a Red Bullból, s ezért a McLarenhez vagy a Ferrarihoz való távozás lehetőségével kacérkodik. Noha a címvédő hasonló kérdésekre már Belgiumban is egyértelmű választ adott, Szingapúrban újra megismételte, nem áll szándékában csapatot váltani. „Nem gondolkodom máshogy, mint az elmúlt hetekben tettem, amikor sok kérdést tettek fel nekem. Akkor mások kérdeztek, de ugyanezt. Elég sok dolgom van itt, a Red Bullnál, különösen idén, mivel ez nem valami könnyű év számomra, és sokat kell dolgoznunk, ha vissza akarunk térni. Szerződésem van, semmi sem változott. A kapcsolatunk egészen különleges, hiszen már tizenkét éves korom óta támogatnak, és már nagyon régóta a Red Bull sisakját viselem.”

„Akkor lehetetlen volt még megmondani, mi történik később, és tudni, hogy lesz egy – vagy két – Red Bull-csapat, ahol majd versenyezhetek. Lehetetlen tehát megjósolni a jövőt, de az biztos, hogy már régóta a Red Bullnál vagyok, és szoros kötelék fűz hozzájuk. Semmi sem változott ezen a téren, és nem is úgy néz ki, hogy fog” – zárta gondolatát Vettel.

További tartalmak