Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Amikor a Q3 végén megláttam, hogy az első helyen állok,...

Sky Sports, Williams
Massa egy ideig vezette az időmérőt, de az ellenfelek többet gyorsultak.
Felipe Massa ( Fotó: Price / XPB Images ) Felipe Massa ( Fotó: Price / XPB Images )

Az időmérő utolsó szakaszának első gyorsköreit követően még Felipe Massa állt az élen, végül azonban a rutinos brazil versenyzőnek be kellett érnie a hatodik rajtpozícióval. A korábbi bajnoki ezüstérmes nem hitte, hogy a Mercedes több tizedet gyorsul a végjáték előtt.

A Williams mérnökei tudták, hogy Szingapúrban nehezebb dolguk lesz, mint volt a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon, ahol elsősorban a motorerő döntött. A pénteki szabadedzéseken a csapat egyik versenyzője sem tudott bekerülni a legjobb tíz közé – ekkora visszaesésre talán senki sem számított –, szombaton azonban visszatértek a legjobbak közé, sőt a Q3 első köreit követően Felipe Massa vezette az eredménylistát. A brazil sejtette, hogy végül másé lesz a rajtelsőség, abban azonban bízott, hogy legalább a második sorban ott lehet majd a vasárnapi rajtrácson.

„Pozitív időmérő volt” – kezdi nyilatkozatát Massa. „Amikor a Q3 végén megláttam, hogy az első helyen állok, arra gondoltam, hogy talán ott lehetek a legjobb három között, persze tudtam, hogy az első helyet nehéz lesz megszerezni. Végül ez lehetetlennek bizonyult, hiszen az ellenfelek többet javultak, mint vártuk, mi pedig semmivel sem lettünk gyorsabbak. Ennek ellenére boldog vagyok, hiszen számunkra ez egy jó időmérő volt. Harcban vagyunk a Ferrarival egy olyan pályán, ami nem kedvez nekünk. Persze várjuk meg, mire leszünk képesek holnap” – teszi hozzá.

Massa holnap mindenképpen a Ferrari versenyzői előtt szeretne célba érni, csapata ugyanis a vörösökkel harcol az összetett pontverseny harmadik helyének megszerzéséért – jelenleg a briteké a hőn áhított dobogós helyezés. „Persze, a legjobb az lett volna, ha mindék autónk a Ferrarik elé kerül. Én Fernando mögött, de Kimi előtt vagyok, míg Valtteri utánunk következik. Remélem, holnap jobbak lehetünk a versenyen és jobban bánunk majd a gumiabroncsokkal. Tudjuk, hogy nagyon nehéz futam lesz, az év legnehezebb megmérettetése” – zárta gondolatát a tizenegyszeres futamgyőztes.

Magát az időmérőt Bottas is pozitívan értékelte, főleg a pénteki edzéseken mutatott gyenge teljesítmény tükrében. „Komoly előrelépést tettünk tegnap óta, és a kvalifikáción is fejlődtünk. Az autó mechanikus tapadása rengeteget javult a hétvége során, és már a gumikat is megfelelően fel tudjuk melegíteni – ezzel eddig csak szenvedünk. Az utolsó gyorskörömön sajnos rontottam, és látva milyen kicsik voltak a különbségek, biztosra veszem, hogy nyerhettem volna néhány pozíciót, de elégedettnek kell lennem. Holnap kemény versenyünk lesz” – mondta a fiatal finn.

További tartalmak