Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Azt hittem, ez egy vicc…

F1Zone, Sky Sports
Képtelenség lett volna az ötödiknél jobb helyezést elérni a Williamsszel – véli Felipe Massa. A brazil kisebbfajta csodának tartja, hogy a teljesen elhasznált gumikon célba tudta kormányozni Williamsét.
Felipe Massa (Fotó: Charniaux / XPB Images) Felipe Massa (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Idei első dobogós helyezése után Felipe Massának Szingapúrban nem volt esélye beleszólni a legjobbak csatájába. A brazil versenyző futama így is remekül sikerült: a Williams számára kevésbé előnyös pályán végül ötödikként intették le – úgy, hogy a rivális ferrarisok közül csak Fernando Alonsónak sikerült megelőznie őt. A grove-iak ezzel továbbra is megőrizték harmadik helyüket a gyártók bajnokságában.

„Ez egy igazán nagyszerű verseny volt. Nehéz lett volna ennél jobb eredményt elérnünk ezen a pályán, mint amit elértem. A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes gyorsabb volt nálunk” – kezdte értékelését Massa a Sky Sportsnak.

A brazil azon versenyzők közé tartozott, aki a biztonsági autós fázis alatt nem állt ki kereket cserélni, így utolsó etapja meglehetősen hosszúra nyúlt. 2008 ezüstérmese úgy érzi, kisebbfajta csoda, hogy végül meg tudta őrizni ötödik helyét. „A csapat úgy döntött, nem állunk ki a biztonsági autó idején, de nem voltam biztos benne, hogy ez volt-e a helyes lépés. Keményen nyomtam, a csapat is erre kért, aztán meg mondták, hogy elmegyünk a verseny végéig. Ekkor arra gondoltam, ez egy vicc, ez lehetetlen. Úgy vezettem, mint egy nagymama, hogy célba érhessek ebben a pozícióban!”

Valtteri Bottas mindenközben hasonló stratégiát követett, és bár sokáig képes volt maga mögött tartani Jenson Buttont és Kimi Räikkönent, a finn a verseny végén komoly gondba került gumijai miatt. Miközben a jóval frissebb abroncsokon lévő Sergio Pérez támadni kezdte, ő az utolsó körben elhagyta a pályát, s ezzel visszacsúszott a 11. helyre – így pontok nélkül maradt.

„Az első etapom kicsit túl hosszúra nyúlt. Gondom volt a kormánnyal, ezért nem is éreztem igazán az autót. Nagyon nehéz volt életben tartani a gumikat. Egy-két körrel tovább tartott a futam, mint kellett volna, már nem maradt gumim, amiért nagy kár. Még így is szerezhettem volna pontokat, de sajnos a gumik megadták magukat az utolsó körben, és én nem tehettem semmit” – kesergett a finn versenyző. Bottas egyébként eddig valamennyi futamán pontot szerzett, amelyen célba ért idén – egyetlen eddigi nullázását monacói kiesése során könyvelhette el.

További tartalmak