Musorujsag
Élő Eredmények

Nem zörög a haraszt, ha…? Folytatódó találgatások Alonso ferraris jövőjéről

F1Reports, Speedweek
„Nem zörög a haraszt…” – tartja a közmondás, melyet egyre gyakrabban emlegetnek a paddockban, amikor Fernando Alonso jövője, valamint az ezzel kapcsolatos pletykák kerülnek szóba…
Fernando Alonso ( Fotó: Price / XPB Images ) Fernando Alonso ( Fotó: Price / XPB Images )

A szingapúri hétvége előtt napvilágot láttak olyan híresztelések, melyek szerint Fernando Alonso 2015-ben helyet cserélhet Sebastian Vettellel. Noha ezt utóbb mindkét fél határozottan cáfolta, a spanyol és a német jövőjével kapcsolatban továbbra is tartanak a találgatások. A szakértők kettejük közül inkább a ferraris sorsát látják bizonytalannak.

„Az élversenyzők mindig megtalálják az utat a legjobb autók felé. Ez mindig így volt, és így is lesz. A híresztelés, mely szerint Alonso és Vettel 2015-re autót cserél, szerintem értelmetlen. Eltekintve attól, hogy Alonso ezt puszta kitalációnak nevezte: mégis hogy menne most Vettel a Ferrarihoz? Hogy hagyná a Red Bull kilépni egy érvényes szerződésből? Alonso esetében pedig nem a Red Bull, sokkal inkább a McLaren lenne a logikus választás” – idézte a Speedweek Johnny Herbertet, a Sky Sports szakértőjét.

Kollégája, Martin Brundle szerint az Alonsóval kapcsolatos találgatásoknak lehet alapjuk – azt azonban nem tudja, mit hoz a jövő a kétszeres bajnok számára. „Szerintem érzi, hogy csak repülnek el felette az évek. Most még megvan az esélye arra, hogy új irányba fordítsa a karrierjét. Ha én lennék a helyében, akkor nyitva hagynám az ajtót minden lehetőség előtt 2016-ra, és nyugodtan kivárnám, hogy fejlődik a Ferrari, és hogy miként megy a McLarennek a Hondával 2015-ben” – mondta a korábbi versenyző.

Alonso a róla szóló pletykákkal kapcsolatban csütörtökön meglehetősen frusztrált nyilatkozatot tett, kiemelve: különösen bántó számára, hogy azok éppen a Ferrari hazájából erednek. A spanyol célzást is tett arra, hogy ismeri a pontos forrást, és sokan nem örülnének, ha ő is kinyitná a száját.

Egyes források tudni vélik, a spanyol megszerzéséről továbbra sem tett le a McLaren és a Honda, mi több, a japánok a szuzukai hétvégén állítólag újabb ajánlattal várják őt. A ferraris szerződéshosszabbításról mindeközben semmi hír. A La Stampának Alonso el is árulta: „Nincsenek folyamatban lévő egyeztetések.” A számára egy negyedik helyet hozó Szingapúri Nagydíj után pedig finoman jelezte csapata felé, mennyit is ér számukra: „A másik Ferrari 45 másodperccel mögöttem ért célba” – utalt Kimi Räikkönen övénél gyengébb teljesítményére.

Vasárnap a Ferrari csapatfőnökét, Marco Mattiaccit is újra megkérdezték Alonso jövőjéről. Az olasz pár hete nagy magabiztossággal állította, változatlan versenyzőfelállással vágnak neki 2015-nek – most azonban már kevésbé tűnt magabiztosnak. „Fernando velünk folytatja – jelenleg így áll a helyzet, igen” – felelte az újságírói kérdésre.

További tartalmak