Musorujsag
Élő Eredmények

Sport Bild: Briatore a Lotushoz vinné Alonsót

Sport Bild
Fernando Alonso a teljes megújulás előtt álló Lotusnál folytatja? A német Sport Bild beszámolója szerint menedzsere, Flavio Briatore visszavinné őt Enstone-ba…
Flavio Briatore és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images) Flavio Briatore és Fernando Alonso (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Miközben az olasz és német sajtó egyre többet találgat Fernando Alonso Ferraritól való távozásáról, most az egyik német lap, a Sport Bild számolt be egy újabb lehetséges forgatókönyvről. A cikk szerzői, Bianca Garloff és Ralf Bach azt írják, a spanyol menedzsere (és egyben egykori csapatfőnöke), Flavio Briatore azon fáradozik, hogy ülést találjon védencének a következő esztendőre valamely élcsapatnál.

Az újabb elmélet szerint ez az istálló akár a Lotus is lehet. Mint ismert, Alonso 2005-ben és 2006-ban még Renault-ként nyert két bajnokságot az enstone-iakkal – éppen az olasz irányítása alatt. „A luxemburgi Gerard Lopez csapata jövőre valószínűleg Mercedes-motorral versenyez. Ezzel Alonso reménykedhet, hogy akár bajnokesélyesek is lehetnek. Az instabil lábakon álló csapat költségeit a Tycoon és a multimilliárdos Lawrence Stroll fedezné. A kanadai már jó ideje gondolkodik annak lehetőségén, hogy saját Forma–1-es csapatot vásároljon, ezzel üléshez juttatva fiát, Lance-t” – írja a német lap.

Hogy ezen felvetésüknek mennyi a valóságalapja, erősen kérdéses. Tény, Strollt korábban a Sauberrel, nemrégiben pedig a Lotusszal is kapcsolatba hozták, s a hírek szerint a Renault-val egyre elégedetlenebb Lotus valóban elgondolkodott azon, hogy Mercedes-motorokra váltson. Más kérdés, hogy az istálló a tavalyi évben egy sor szakembere mellett Kimi Räikkönent is elveszítette anyagi nehézségei, valamint meg nem valósuló üzleti megállapodásai miatt, idén pedig borzalmas szezont teljesítenek kissé félretervezett (ld. egyedi orrkúp) autójukkal.

A Sport Bild cikkében kiemelte, a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne az Il Giornale című olasz lap szerint egyáltalán nem ragaszkodik Alonsóhoz; míg a La Gazzetta dello Sport szerint a spanyol már be is jelentette távozási szándékát Maranellóban. A német lap úgy tudja, Alonso már a Mercedesnél és a Red Bullnál is érdeklődött a lehetőségekről, ám utóbbi csapat tavaly nyár után ismét kosarat adott neki, míg a németeknél Niki Lauda már többször is tagadta, hogy érdekelné őket a kétszeres bajnok.

Az eddigi híresztelések szerint a legvalószínűbb célállomást a McLaren jelentheti Alonso számára, ám a Sport Bild megjegyezte: eddig nem sok jót hallani a Honda 2015-ös motorprojektjéről, ráadásul korántsem biztos, hogy Ron Dennis elő tudja teremteni azt az összeget, amely még szükséges az állítólag 150 millió dollárról szóló megállapodáshoz.

Az Alonso jövőjével kapcsolatos pletykák egyre kuszábbnak tűnnek, ám létezésük arról tanúskodik, valóban nagy a bizonytalanság a spanyol körül. Will Buxton, az NBC munkatársa a lotusos hír hallatán a következőket írta Twitterén: „Annyi magával ragadó pletyka Alonso körül. Red Bull? McLaren? Lotus? Szünet? Vagy marad a Ferrarinál? Ahol füst, ott tűz is van.”

Az Autosport szakírója, Pablo Elizalde mindeközben már komikusnak tartja az állandó pletykákat. „Briatore a Lotushoz akarja vinni Alonsót. Ezt majd a következő hír követi: Alonso úgy érzi, új menedzserre van szüksége” – viccelődött. Majd így folytatta: „A titkos ok, ami miatt Ecclestone szeretné bevezetni jövőre a három autót, hogy Alonso valamennyit vezethesse…”

Folytatása következik…

További tartalmak