Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: Rosberg idén kamatoztathatja a Schumachertől tanultakat

Motorsport-Total
Mark Webber úgy véli, korábbi csapattársa, Nico Rosberg sokat tanult Michael Schumachertől, s ezt az idei bajnoki csatában végre kamatoztathatja.
Michael Schumacher és Nico Rosberg (Fotó: Photo4 / XPB Images) Michael Schumacher és Nico Rosberg (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Nico Rosberg 2006-ban a Williams versenyzőjeként mutatkozott be a királykategóriában, ahol első csapattársa az azóta már visszavonult Mark Webber volt. Rosberg összesen négy szezont töltött el a Williamsnél, majd a Mercedeshez igazolt, ahol Michael Schumacher oldalán három éven át bizonyította rátermettségét. A bajnoki címért viszont idén először van lehetősége harcolni.

A Sportmagazin Webbert arról kérdezte, szerinte más ember lett-e korábbi márkatársa az első évei óta. „Nem. Őszintén szólva nem is igazán változott túl sokat. Rosberg mindig is agresszív volt, csak mert azóta volt egy ütközése, még nem lett más ember” – utalt Webber az idén Spában történtekre, ahol a német koccant csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

Webber szerint Rosbergnek leginkább a hozzáállása változott meg, amit ő a hétszeres világbajnok oldalán eltöltött három évnek tud be. „Három esztendőn át láthatta Michael Schumacher oldalán, ő miként hozza ki a lehetőségeiből a legtöbbet. Akkor gyakorlatilag semmit sem nyertek, de láthatta Michael munkamódszerét.”

Miközben Hamilton már első F1-es versenyén azonnal kitűnt agresszivitásával és tehetségével, a kilencszeres futamgyőztes úgy véli, Rosbergnek jóval több idő kellett ahhoz, hogy kivívja az emberek elismerését. „Rosbergnél ez hosszabb folyamat volt, és az éveken át tartó fejlődését Schumacher gyorsította fel” – vélekedik az ausztrál.

Noha Rosberg és Hamilton már idén is végletekig kiélezett, a heves pengeváltásokat sem nélkülöző csatát vív egymással a bajnoki címért, Webber szerint korántsem biztos, hogy rivalizálásuk az idei évvel eléri csúcspontját. „Mi jön a 2014-es bajnoki finálé után? A 2015-ös szezon. És akkor is együtt kell majd dolgozniuk…” – jegyezte meg sokat sejtetően Webber.

További tartalmak