Musorujsag
Élő Eredmények

Az MLSZ meghagyta az Újpest 1,5 milliós büntetését

MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden helybenhagyta múlt heti, Újpestre vonatkozó döntését, így a fővárosi csapatnak 1,5 millió forintot kel fizetnie a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

Az MLSZ honlapja szerint a testület tárgyalást folytatott le az ügyben, és úgy döntött, hogy hatályában változatlanul fenntartja egy héttel korábbi döntését. Eszerint a lila-fehér klub a másfél millió forintos pénzbüntetés mellett két soron következő hazai bajnoki mérkőzésén köteles lezárni a Szusza Ferenc Stadion B és D szektorát, ám ennek végrehajtását három hónapra felfüggesztette a bizottság.

Újpest-Ferencváros - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Újpest-Ferencváros – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az újpestiek a büntetést azért kapták, mert az FTC elleni rangadón a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, rasszista megnyilvánulásokat tettek, nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, és az ellenfél gyúróját fejbe dobták.

Az NB I hétvégi fordulójában kiállított Pölöskey Pétert (Pécs) 3, Zsidai Lászlót (DVSC) 2, Kulcsár Tamást (DVSC), Jakab Dávidot (Dunaújváros) és Danijel Romicot  (Pécs) 1-1 mérkőzésre tiltotta el az fb.

További tartalmak