Musorujsag
Élő Eredmények

A Honda is megerősítette, a McLaren még nem döntött a pilótapárosról

Sky Sports
A McLaren még nem döntötte el, milyen pilótapárossal vág neki a 2015-ös évadnak – jelentette ki a Honda motorsport-igazgatója, Arai Jaszuhisza. A japán szakember nem tartja valószínűnek, hogy a hétvégi egyeztetésekkor szóba kerülnek a versenyzőkkel kapcsolatos kérdések.
Arai Jaszuhisza (Fotó: xpbimages.com) Arai Jaszuhisza (Fotó: xpbimages.com)

Az elmúlt hetekben rengeteg pletyka látott napvilágot a McLaren 2015-ös versenyzői párosával kapcsolatban, egyes lapok ugyanis tényként közölték, hogy a Ferrarival egyre rosszabb kapcsolatot ápoló Fernando Alonso elfogadta az istálló ajánlatát. A Szingapúri Nagydíj után az is felmerült, hogy az alakulat a Honda otthonában jelenti be a kétszeres világbajnok érkezését, a csapat versenyigazgatója, Éric Boullier azonban igyekezett egyértelműsíteni, hogy a Japán Nagydíjon sem tesznek bejelentést – erre most a Honda egyik vezetője is utalt.

„Folyamatosan beszélünk arról, milyen versenyzőket szeretnénk a csapatban látni, és mivel a McLaren jelenleg Japánban tartózkodik, teljesen normális az, hogy több alkalommal is találkozunk az istálló vezetőivel” – nyilatkozta Arai Jaszuhisza a Sky Sports egyik munkatárásának. „De nem hinném, hogy meg fogjuk vitatni a versenyzőkkel kapcsolatos kérdéseket, hiszen még semmi sem dőlt el” – teszi hozzá a szakember. A bokszutcában terjedő hírek szerint egyébként a Honda komoly beleszólással rendelkezik, vezetői pedig mindenképpen szeretnének egy „sztárversenyzőt”.

A japánok egyébként a mai napon hozták nyilvánosságra az első képet arról a V6-os turbófeltöltős erőforrásról, melynek továbbfejlesztett változata 2015-ben a McLaren versenygépeit hajtja majd. A Honda természetesen komoly sikereket szeretne elérni visszatérését követően, a McLaren viszont meglehetősen gyenge szezont fut, Arai szerint azonban jövőre javulhat a nagy múltú istálló teljesítménye. „Ennek természetesen különböző okai vannak, a most szerzett tapasztalatokra alapozva azonban komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy előrelépjünk!”

További tartalmak