Musorujsag
Élő Eredmények

Mészöly emelt fővel távozik

mti
Mészöly Géza szerint ő és a szakmai stáb is emelt fővel távozhat az U20-as válogatott éléről.

A kedden menesztett szövetségi edző az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: annak ellenére szakított vele a szövetség, hogy a vállalt célt, az új-zélandi világbajnokságra történő kvalifikációt elérte a csapat a nyári Európa-bajnokságon.

Mint ismeretes, a korosztályos válogatott Mészöly Géza irányításával a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságot két, csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereségekkel elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a vb-n való részvétel jogát. „Nem lehettünk teljesen elégedettek magunkkal, mégis kijutottunk egy világbajnokságra, azt hiszem, emelt fővel távozhat az egész szakmai stábom” – mondta az edző a műsorban.

Mészöly Géza hozzátette, a szövetségtől mindent megkaptak, az MLSZ vezetése mindent elkövetett, hogy a csapat felkészülése tökéletes legyen a hazai rendezésű Eb-re, de a fiatal játékosok nem bírták a nagy nyomást az első két mérkőzésen. A korábbi szövetségi edző ugyanakkor hozzátette, hogy a két fájó vereség után is össze tudta szedni magát a csapat, Izrael ellen fel tudott állni a padlóról, ez pedig még a braziloknak sem sikerült a világbajnokságon.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

A tréner szerint az általa eddig irányított korosztály tehetségét az is mutatja, hogy Dárdai Pál szövetségi kapitány három játékost, Nagy Dominikot, Kalmár Zsoltot és Tamás Krisztiánt behívta a nagyválogatott bő keretébe.

További tartalmak