Musorujsag
Élő Eredmények

Bianchi felkészülten várja a Ferrari hívását

F1 Fanatic
A Marussia versenyzője, Jules Bianchi természetesen elfogadná a Ferrari ajánlatát, amennyiben az istálló egyik pilótája felbontaná szerződését és a vörösök vezetői őt szeretnék leigazolni Forma-1-es alakulatukhoz. A francia pilóta úgy érzi, ez egy logikus lépés volna.
Jules Bianchi ( Fotó: Batchelor / XPB Images ) Jules Bianchi ( Fotó: Batchelor / XPB Images )

A nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint a Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso kész elhagyni a nagy múltú olasz istállót, miután kapcsolata megromlott annak vezetőivel, a McLaren és a Honda pedig folyamatosan jobbnál jobb ajánlatokkal bombázza. Noha a Ferrari csapatvezetője, Marco Mattiacci több alkalommal is egyértelművé tette, hogy a vörösök 2015-ben is Alonso és Kimi Räikkönen kettősével indulnak, egyre többen gondolják úgy, hogy a Szingapúri Nagydíj óta megjelent pletykák már többek egyszerű találgatásnál – azaz a világbajnok adott esetben valóban távozhat.

Abban az esetben, ha Alonso elhagyja a csapatot, sokak szerint Jules Bianchi veheti át a helyét, a francia tehetség ugyanis hosszú évek óta élvezi a Ferrari támogatását, idén pedig több alkalommal is felhívta magára a szakértők figyelmét. A Japán Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján résztvevő Bianchit természetesen a ferraris lehetőségről is kérdezték.„Természetesen úgy érzem, felkészültem a hívásukra!” – jelentette ki. „Azóta erre a lehetőségre várok, mióta csatlakoztam a versenyzői akadémiájukhoz, még a 2009-es évben” – teszi hozzá.

„Majdnem két teljes szezont futottam a Forma-1-ben, szóval úgy érzem, sikerült tapasztalatot gyűjtenem és felkészülnöm erre az eshetőségre. Azt hiszem, ez egy ésszerű lépés volna” – folytatja a francia, aki a harmadik szezonközi teszten (Silverstone-ban a Brit Nagydíj után) pályára vihette a Ferrari 2014-es versenygépét, miután a futamon balesetet szenvedő Kimi Räikkönen visszalépett a gyakorlástól. Hogy jövőre már egy teljes éven át helyettesítheti az egyik pilótát? Noha, mint mondta, felkészültnek érzi magát, ezt egyelőre nem tartja valószínűnek.

„Természetesen ebben a pillanatban mindkét versenyzőnek szerződése van, szóval egyelőre ez nem tűnik elérhetőnek, viszont ha lehetőséget kapok, boldogan fogok igent mondani” – magyarázza Bianchi, majd 2014-es évéről is beszél, melynek eddigi csúcspontja egyértelműen a Monacói Nagydíj volt, ahol két pontot is szerzett. „Az ember mindig jobbat és jobbat akar, de úgy érzem, ez egy megfelelő szezon volt. Természetesen mindig megpróbálom a lehető legjobb formámat hozni, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég a következő futamon” – zárta gondolatát.

További tartalmak