Musorujsag
Élő Eredmények

Diósgyőrbe megy a Fradi

mti
Diósgyőrben rendezik az OTP Bank Liga tizedik fordulójának rangadóját, ahol a Ferencváros lesz a DVTK vendége.

A tabella negyedik helyén álló hazaiak a múlt hétvégén az éllovas Videoton otthonában játszottak, s hiába futballoztak jól, 2-1-es vereséggel távoztak Székesfehérvárról, így fontos lenne számukra az FTC elleni siker. A diósgyőrieknek azért is szükségük van a győzelemre, mert a hátrányuk már tíz pont a Videotonnal szemben – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A ferencvárosi együttes jól kezdte a szezont, ám az utóbbi hetekben gödörbe került, előbb rangadót veszített Újpesten, majd a múlt héten nagy meglepetésre csak döntetlenre volt képes a vendég Haladás ellen, s úgy áll az ötödik pozícióban, hogy 11 ponttal van lemaradva az elsőtől. Thomas Doll csapatának így szintén fontos a győzelem szombaton, ami azt is jelentheti, hogy élvezetes mérkőzést láthat majd a diósgyőri stadiont várhatóan megtöltő publikum.

A százszázalékos Videoton a kilencedik Pécshez látogat szombaton, s a papírforma alapján tovább folytathatja menetelését. A hat ponttal lemaradva második MTK szintén nyerhető meccs előtt áll, mivel az újonc, jelenleg 14. Nyíregyházát fogadja, míg a harmadik, s a Videotonhoz hasonlóan még ugyancsak veretlen Paks a 12. Kecskemétet látja vendégül.

DVTK - Diósgyőr - MTI Fotó: Vajda János DVTK – Diósgyőr – MTI Fotó: Vajda János

OTP Bank Liga, 10. forduló:
péntek:
Puskás Akadémia-Győri ETO FC 19.00, vezeti: Solymosi

szombat:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 14.00, v.: Iványi
DVSC-TEVA – Budapest Honvéd 16.00, v.: Fábián
MVM-Paks – Kecskeméti TE 18.00, v.: Szabó Zs.
PMFC-Matias – Videoton FC 18.00, v.: Vad II.
Újpest FC-Dunaújváros 20.00, v.: Pintér

vasárnap:
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus 16.30, v.: Farkas
Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa Termál FC 18.30, v.: Kassai

További tartalmak