Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Rosberg nem fog megtörni a szingapúri kiesés miatt

ESPN
A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg már több alkalommal is bebizonyította, hogy rendelkezik a szükséges mentális erővel ahhoz, hogy felálljon egy olyan helyzetből, mint amilyenbe Szingapúrban került - jelentette ki a csapattárs, Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton Fotó: xpbimages.com Lewis Hamilton Fotó: xpbimages.com

A 2008-as világbajnok a szezon nagy részében csak futott az eredmény után, a tabellát ugyanis német ellenfele vezette, míg az ő dolgát folyamatos műszaki hibák nehezítették. Szingapúrban azonban fordult a kocka, Nico Rosberg ugyanis egy technikai probléma miatt a rajtrácson ragadt, az első kerékcsere alkalmával pedig feladta a küzdelmet, miközben Hamilton megszerezte a futamgyőzelmet és a vezetést is átvette az összetett pontversenyben.

A jelenlegi listavezető nem hiszi, hogy a szingapúri balszerencse megtörte a márkatárs lendületét, Rosberg ugyanis kellő mentális erővel rendelkezik ahhoz, hogy túllépjen az ilyen és az ehhez hasonló negatív történéseken. „Nem hiszem, hogy ez megzavarná! Nico egy kemény ellenfél. Már akkor is nagyon erős volt fejben, amikor még csak kisgyerekek voltunk, magabiztos volt és mindig tisztában volt a saját képességeivel” – idézi Hamilton szavait az ESPN. „Újra és újra megmutatta, milyen tempóval, milyen sebességgel rendelkezik, és azt is, hogy rendkívül gyorsan túllép a történteken!”

„Méltósággal viselte a történteket, végig pozitív volt és úgy érzem – legalábbis abból, amit láttam -, rendkívül gyorsan feldolgozta ezt az egészet, szóval fel kell készülnöm, mert most erősebb lesz, mint eddig bármikor” – magyarázza a brit klasszis, aki a szingapúri siker és az elsőség megszerzése ellenére sem változtatott hozzáállásán. „Semmi sem változott! Itt vagyok, és ugyanúgy kell dolgoznom, ugyanazt a munkát kell elvégeznem. Mindketten a világbajnoki címért küzdünk, szóval nem hiszem, hogy változtatnom kellene, hogy valamit másként kellene csinálnom” – teszi egyértelművé.

„Engem inkább ösztönöz az a lehetőség, hogy a futamgyőzelemért harcolhatok és az, hogy egy ekkora lehetőség áll előttem” – utalt a világbajnoki cím megszerzésére. „Ez áldásos, hiszen eddigi pályafutásom során nem mindig volt olyan autó alattam, amellyel esélyem volt a győzelem megszerzésére – megérkeztem a pályára és arról volt szó, hogy most az ötödik helyezés megszerzéséért kell majd harcolnom. Nagyszerű, hogy most olyan autónk van, ami folyamatosan fejlődik, és ami egyre erősebb lesz, és hogy ismét egy jó hétvégében bízhatunk” – zárta gondolatát.

További tartalmak