Musorujsag
Élő Eredmények

Üldözöttből üldöző: Rosberg visszanyerte optimizmusát

ESPN, Speedweek
Nico Rosberg nem aggódik amiatt, hogy a Mercedesnek újra megbízhatósági problémái lesznek, s elmondása szerint már szingapúri kiesése sem foglalkoztatja.
Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek is többször meggyűlt már idén a baja a Mercedes technikai problémáival. Legutóbb két hete Szingapúrban szólt bele egy meghibásodás kettejük párharcába: a németnek a kormány hibája miatt kellett feladnia a versenyt. Rosberg akkor csalódottan jelentette ki, hogy csapatának sürgősen lépnie kell, mert ennyi problémát már nem engedhetnek meg maguknak a bajnokságban.

Szuzukában azonban már optimistább hangnemben nyilatkozott a kérdésről. „Nem aggódom. Még ha ez a gyenge pontunknak is számít, összességében ennek ellenére is jó munkát végeztünk idén. Nem szabad erre olyan hatalmas problémaként tekintenünk. Igen, ez egy probléma, de összességében a csapat nagyszerűen teljesít. Van egy olyan megérzésem, hogy a csapat megoldja a feladatot, tehát nem különösebben foglalkoztat ez a kérdés” – idézte a németet az ESPN.

Noha helyzete a bajnokságban gyökeresen megváltozott, hiszen 22 pontos előnyéből 3 pontos hátrány lett, üldözöttből pedig hirtelen üldözővé vált, Rosberg elmondása szerint nem fog változtatni hozzáállásán. „Nehéz helyzet volt ez, de az idő a legjobb orvosság az efféle dolgokra. Már két hét eltelt, ami elég soknak számít a versenyzés világában. Én már elfelejtettem az egészet. Optimistán érkeztem ide, és izgatottan, ahogy Szingapúrba is. Már nagyon várom a versenyt, mivel még sosem érkeztem meg úgy Szuzukába – ami az év egyik legjobb helyszíne –, hogy tudtam, enyém a legjobb autó.”

„Ez sosem adatott meg nekem korábban, most viszont tudom, hogy esélyes leszek szombaton a pole pozícióra, és lesz esélyem nyerni vasárnap a versenyen is. Ez fantasztikus érzés, jelenleg csakis ez foglalkoztat” – fogalmazott Rosberg.

Végül pedig a Japán és a versenyhétvégét fenyegető tájfunról is említést tett: „Láthattuk már idén, hogy a Mercedes milyen jó az esőben. Szóval felőlem aztán nyugodtan eshet.”

 

További tartalmak