Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Nagydíj – tudnivalók

Boxutca
A szuzukai borzalmak után sincs megállás. A Forma–1 mezőnye ráadásul eddig ismeretlen terepre merészkedik: a sportág történetének első Orosz Nagydíját Szocsiban, az olimpiai falu környékén felhúzott új versenypályán rendezik meg. Ezúttal is összeszedtük a hétvége fontosabb tudnivalóit.
Fotó: Batchelor / XPB Images Fotó: Batchelor / XPB Images

DRS-zónák

Előzetesen azt jósolják a szocsi versenypályáról, hogy könnyű lesz rajta előzni. Hogy így legyen, arról két DRS-zóna is gondoskodni fog. Az első érzékelési pontját a célvonal után jelölték ki, aktiválni pedig az egyes kanyar után lehet majd a hátsó szárnyat. A második zónánál az érzékelési pont a kilences kanyar elé került, a DRS-gombot pedig közvetlenül ezen forduló után lehet majd megnyomni.

Gumik

Teljesen ismeretlen terep a Pirelli számára az orosz versenypálya. Az olaszok az első ottani hétvégén a középutat választották, így a sárga jelölésű lágy, valamint a fehér jelölésű közepes keveréket bocsátják a mezőny rendelkezésére. Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója: „Már várjuk az oroszországi versenyt – ez egy jelentős mérföldkő a sport történetében. Ami a gumikat illeti, érdekes kihívás vár ránk: elég sokféle kanyar van a pályán, ami minden tekintetben tesztelni fogja a gumik teljesítményét. Mint minden futamon a szezonban, itt is a két és három kiállást célozzuk meg, a választásunk is ennek megfelelő. Ami a gumik terhelését illeti, Oroszország valahol középen helyezkedik el a skálán, a méréseink szerint az aszfalt sem koptatja úgy őket. Új pályára menni mindig izgalmas, és csak azt követően lesz valamiféle elképzelésünk arról, mire számíthatunk, ha már megtettük az első köröket. A szabadedzések tehát rendkívül fontosak lesznek most mindenki számára.”

Versenyzőbíró

Az Oroszországban szolgálatot teljesítő cseh és német bíró munkáját exversenyzőként ezúttal Danny Sullivan segíti majd. Az amerikai Forma–1-es pályafutását 1983-ban a Tyrrell-csapatnál kezdte. Csupán egyetlen szezont teljesített a királykategóriában, legjobb helyezését a monacói ötödik pozíció jelentette. 1984-től az Egyesült Államokban versenyzett, az IndyCar-sorozatban, amelyet 1988-ban meg is nyert. Az „amerikaiak F1-ében” összesen 170 futamon indult, 17 győzelmet szerzett, s máig híres az a 360 fokos megpördülése, melyet az 1985-ös Indy500-on mutatott be, miután megelőzte Mario Andrettit. 1995-ben intett búcsút a formaautók világának, később még a Le Mans-i 24 óráson is megmérette magát.

A csütörtöki sajtótájékoztató résztvevői (magyar idő szerint 13 óra): Fernando Alonso (Ferrari), Jenson Button (McLaren), Danyiil Kvjat (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams), Adrian Sutil (Sauber), Sebastian Vettel (Red Bull)

A pénteki sajtótájékoztató résztvevői (magyar idő szerint 14 óra): John Booth (Marussia), Éric Boullier (McLaren), Christian Horner (Red Bull), Marco Mattiacci (Ferrari), Monisha Kaltenborn (Sauber), Franz Tost (Toro Rosso)

 

További tartalmak