Musorujsag
Élő Eredmények

Karrierjét és barcelonai szerződését is veszélyben érezte Suárez

MTI
Luís Suárez kevesebb mint egy héttel barcelonai bemutatkozása előtt bevallotta, hogy néhány hónappal ezelőtt attól félt, az FC Barcelona nem fogja szerződtetni őt.

Mi több, úgy érezte, karrierje is véget érhet, amiért a júniusi labdarúgó-világbajnokságon megharapta Giorgio Chiellinit.

Az uruguayi csatár hétfőn beszélt arról, hogy az olaszok elleni vb-mérkőzésen történt botrányos megmozdulását követően elbújt a világ elől, s azt hitte, hogy sportszerűtlenségével tönkretette pályafutását. Később aztán átgondolta a történteket és nyilvánosan bocsánatot kért tettéért, ettől pedig megkönnyebbült.

Giorgio Chiellini (balra) és az uruguayi Luis Suarez (jobbra) - Fotó: EPA/Emilio Lavandeira Jr. Giorgio Chiellini (balra) és az uruguayi Luis Suarez (jobbra) – Fotó: EPA/Emilio Lavandeira Jr.

„Miután a Barcelonával folytatott tárgyalások végén az ügynököm felhívott, és közölte, hogy a megállapodás megszületett, örömömben elsírtam magam” – mondta Suárez, hozzátéve, hogy azért is hatotta meg a Barca támogatása, mert meg volt győződve róla, hogy a spanyol együttes a botrány miatt nem fogja szerződtetni őt.

Suárezt a vb után 81 millió euróért vásárolta meg a Liverpooltól a Barcelona annak ellenére, hogy a harapás miatt négy hónapra eltiltotta a csatárt a nemzetközi szövetség.

A büntetés ezen a héten jár le, s a 27 éves támadó a Real Madrid elleni El Clásicón mutatkozhat be tétmeccsen új együttesében. Suárez bízik benne, hogy pályára léphet majd szombaton, ám hangsúlyozta, a döntés a vezetőedző, Luis Enrique kezében van, s azt is elfogadja, ha nem játszatja őt a Barca trénere.

További tartalmak