Musorujsag
Élő Eredmények

Gyászol a Lotus és Grosjean

Lotus, BBC
Repülőgép-balesetben elhunyt a Lotus-istálló főtámogatójának, a Totalnak az elnöke. A csapat mellett Romain Grosjean-t is megrázták a történtek.
Romain Grosjean (Fotó: Photo4 / XPB Images) Romain Grosjean (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Christophe de Margerie, a francia olajtársaság első embere Moszkvában egy repülőtéren szenvedett balesetet, miután gépe ütközött egy hókotróval majd lángra lobbant. A BBC információi szerint a hókotrót vezető sofőr ittas volt. Margerie mellett a Falcon 50-es gépen tartózkodó három alkalmazott is életét vesztette. A 63 esztendős üzletember 2007 óta irányította Európa harmadik legnagyobb olajcégét, mely egyébként évek óta egyik legfőbb támogatója a Lotusnak és a Red Bullnak, továbbá közeli kapcsolatot ápol Romain Grosjeannal is, és kulcsszerepet játszott a francia királykategóriában történt bemutatkozásában.

„A Lotus csapatát sokkolta és mélyen megrázta a Christophe de Margerie haláláról érkező hír. A Total hosszú idő óta a Lotus partnere, Christophe pedig barátunk és támogatónk, továbbá csapatunk első emberének, Gérard Lopeznek is személyes jó barátja volt. A Lotus gondolatban Christophe de Margerie és a három további áldozat családjával van” – állt az enstone-iak közleményében.

Grosjean kiemelte, egy karrierje szempontjából rendkívül fontos személyiség távozott közülünk. „Christophe olyan személy volt, amilyennel egész életében ritkán találkozik az ember. Hitt bennem, és segített nekem abban, hogy megvalósítsam az álmomat. A legjobbakat mindig korábban veszítjük el – ez a mondás ma reggel mindennél jobban igaz” – írta Grosjean támogatója halálhíre hallatán. „Fantasztikus, kedves, karizmatikus és laza – mindig azokra a pillanatokra fogok emlékezni, melyeket együtt megéltünk. Különlegesek voltak, mint a Totallal való kapcsolatom is, amely az ő kezdeményezésére jött létre. Segített nekem, de még fontosabb, hogy tanított is! Tudom, hogy mindig rajtunk tartja majd a szemét, és büszke lesz az eredményeinkre. Januárban azt mondta nekem, legyek második ebben az évben, aztán nyerjek a következőben. 2014 gyenge szezon, de tudom, hogy a jövő szebb lesz. Ma mély fájdalmat érzek, de a családjának még nehezebb lehet. Részétem feléjük! Nagyon szerettük őt” – fogalmazott a francia versenyző.

További tartalmak